Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.12.2012.
18:12
Blic A

Bora Todorović: Završio sam s glumom, dosta je bilo

Jedan od najomiljenijih glumaca svih generacija Bora Todorvić, otkrio je u razgovoru za "Dnevni avaz" da je okončao glumačku karijeru, bar kad je reč o pozorištu.

Ne može više : Bora Todorović

Todorović se prvo osvrnuo na aktuelnu situaciju oko platforme za Kosovo, uz komentar da politiku sporadično prati jer mu je sve dosadilo, budući da se situacija neće promeniti dok se nešto radikalno ne dogodi, a zatim je otkrio da je odlučio da prestane da glumi.

 

Profesionalni odnos sa sinom

 

Na pitanje da li sa sinom, Srđanom Todorvićem, takođe glumcem priča i o poslu, Bora kaže: "Imamo i neki profesionalni odnos. Obično mi donese scenario pa ja pročitam, dam mu neke sugestije. A on ništa ne prihvati od toga, odigra po svome i to ispadne najbolje".

"Ja sam dobro. A, što se tiče glume, prestao sam. Ne mogu više. Dosta je. Ne da ne mogu fizički i mentalno nego mi je, pravo da vam kažem, malo dosadilo. Dugo sam u tom poslu i vidim da neki lep život prolazi pored mene. Ima lepog života i bez glume. Ovako sam samo fokusiran na to. A tu sam neki put zadovoljan, neki put nezadovoljan... A nije ni pristojno više, pravo da vam kažem. Dosta je bilo, i previše. Nemam neki naročit motiv", priznao je glumac.

On je dodao i da ne postoji neka uloga koja bi mogla da ga izvuče iz ilegale, jer su mu likovi marginalaca dosadili, a nikada nije bio tip za klasične karaktere poput Šekspirovih junaka. Todorović je opisao i kako sada provodi penzionerske dane.

Podrška LDP-u

 

Poznato je da je glumac učestvovao u predizbornoj kampanji kao simpatizer LDP-a i Čedomira Jovanovića.

"I sada ga podržavam. Nisam član LDP-a, ali im stojim na raspolaganju. Ceo Beograd zna da sam ja za Čedu. Ustvari, nisam toliko za Čedu koliko sam protiv svih ostalih", zaključio je glumac.

"Često sam u Crnoj Gori, gde imam vikendicu i tamo, zaista, uživam. Družim se s ljudima koji su izvan pozorišta. Ne tendenciozno da su izvan pozorišta, jer ja još tamo imam mnogo drugova. Imam dosta mladih drugova s kojima sam igrao. Družim se i s bračnim parom Milena Dravić i Dragan Nikolić. Sedim u kafiću, moj omiljeni je "Dalia". S Draganom se viđam maltene svakog dana. Zabavljamo ljude u kafiću, mi se tobože nešto prepucavamo, a ustvari pravimo predstavu. Čitam dosta knjige... Imam troje dece, odrasla su naravno, pa malo i s njima. Provodimo lepe trenutke", naveo je Bora.

Za razliku od mnogih kolega, Todorović priznaje da su mu sve nagrade u karijeri izuzetno prijale kao potvrda njegovog rada, kao i da mu nije mrsko da sebe gleda na TV-u.

"Ja mogu to da gledam. Vidim da sam bio odličan. Stvarno, vidim da sam dosta dobro igrao. Ne žalim se. Obično glumac, kada gleda sebe, kaže: "U, majku mu, mogao sam mnogo bolje", ali ja se sebi dopadam", iskren je glumac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online