Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 22.10.2014.
07:56
D. Dušanić - Vesti A

Frano zbog Milene - Beograđanin

Frano Lasić (59) često boravi u Beogradu ne samo zbog posla, već i zbog brojnih prijatelja i devojke. Posle tri razvoda i dalje veruje u brak, a pre svega u ljubav.

Veruje u ljubav: Frano Lasić
 

- Veoma mi je lepo sa Milenom Marić. Ona je divna devojka, moja velika ljubav i mnogo mi znači - rekao je Lasić.

Često zapevam

Često za svoju dušu u društvu zasviram i zapevam, a pripremam i album sa sjajnim pevačem i gitaristom Nenadom Konstantinom, mladim momkom iz Kikinde, koga je publika upoznala pre tri godine u takmičenju Prvi glas Srbije. Zajedno radimo na obradamo nekih poznatih starih pesama, domaćih i inostranih - kaže Lasić.


Da li imate još onaj beli šal, sa kojim ste nastupili na Splitskom festivalu pevajući pesmu Đele Jusića "Zagrljeni"?
- Bilo je to 1983. godine, a šal je preživeo i čuvam ga u nekom ormanu, mada ga više ne nosim.

Volite i da putujete, jedrite, ronite, skijate... Ko su članovi društva Međedi s kojim provodite slobodno vreme?
- To je društvance koje voli sport, putovanja, dobru zabavu i divno se druži već decenijama. Ima nas oko 60, a član kluba može da bude svako bez obzira na državljanstvo, nacionalnost, rasu, pol, jezik, veroispovest, političko uverenje ili seksualno opredeljenje. Sedište nam je u Beogradu, a svake prve nedelje u mesecu okupljamo se u kafiću Nevena Boškovića, mog prijatelja još iz tinejdžerskih dana. Nas dvojice smo među osnivačima Međeda, a članovi su i Zvonimir Đukić Đule, biznismeni Nenad Šarenac, Dejan Mišović, Branislav Stojaković, imamo članove širom sveta u Njujorku, Los Anđelesu, Barseloni, Ženevi, pa i na ostrvu Aruba.


Kako ste oformili grupu?
- Sve je počelo 70-ih na skijanju na Jahorini gde smo se slučajno upoznali nas 15-ak momaka. Druženje se nastavilo, pa smo odlučili da napravimo neku vrstu kluba kako bismo se lakše okupljali. Prvobitno udruženje imalo je neformalno ime Siromah sam, al' volim da živim. Uvek je bilo teško putovati, družiti se i pratiti trendove. U našem društvu neko ima para, neko nema, a parola je bila: "Ma, dobro, ajde, možeš ti to, pala muva na međeda." Od te izreke, a suočeni sa skupoćom tih poduhvata, mi ostadosmo međedi, odnosno tako smo nazvali našu grupu 1991. godine. Jedno vreme bio sam počasni predsednik društva, a cilj nam je da se družimo i putujemo, i da u ovim vremenima, koja su takva kakva su, nalazimo neki svoj mir. Može se reći da predstavljamo grupu ozbiljnih ljudi koji vole neozbiljne stvari. Veliko je bogatstvo imati ljude s kojima se odlično razumeš, imaš iste želje i potrebe, u čijem društvu ti je prijatno.


Imate i počasne članove koji zapravo i ne znaju da su članovi vašeg društva?
- Međedi imaju i počasne članove, odnosno članove iz fore, a to su Fidel Kastro, Vladimir Putin, Silvio Berluskoni, Tajger Vuds, Džek Nikolson, Kit Ričards, Šon Koneri... Smatram da je Koneri najveći šmeker i džentlmen svih vremena koji je spojio svoje džentlmenstvo i umetnost u jednu celinu. Za mene je, inače, šmeker drugi naziv za džentlmena.


Gde biste voleli da otputujete, a još niste bili u prilici?
- To je nordijska regija, koju sam uveren da bi bilo veoma zanimljivo obići, uživati na krstarenju po fjordovima, planinarenju, splavarenju na divljim vodama i, naravno, u skijanju.
 

I meni stižu računi

Frano Lasić je pojačanje ekipe serije "Zvezdara", čiji drugi serijal ovih dana počinje da se snima u Beogradu.


- Minulih desetak godina igrao sam u popularnim serijama kao što su "Lisice", "Vila Maria", "Ruža vjetrova", koja je bila maratonska sapunica sa nekoliko stotina epizoda. Mladi glumci izbegavaju rad na ovakvim serijama, a ja smatram da je to značajno iskustvo. Slobodnim umetnicima poput mene ovakav angažman daje sigurnost, jer kad potpišete ugovor na godinu-dve onda znate da imate stalni prihod. Pa i meni redovno stižu računi koje moram plaćati.

Sreda 22.10.2014. 12:04
Ma more terajte te ustaške džukele iz srbije.Čemu tolika pažnja iu priča o jedno ustaši.Glupost newvidjena.Kome to u Srbiji godi što ustaše svojim prisustvom kaljaju zemlju Srbiuju.
Sreda 22.10.2014. 15:41
Za svoje godine izgleda dosta loše...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online