Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 10.11.2014.
08:37 >> 14:17h
blic.rs, Srna A

Veliki glumac: Uloge po kojima ćemo pamtiti Nikolu Simića

Nikola Simić, koji je juče preminuo u 80. godini, igrao je u više od 160 ostvarenja domaće kinematografije, a podsećamo na neke od najpoznatijih uloga.

Glumio u više od 160 ostvarenja domaće kinematografije: Nikola Simić
 

DIMITRIJE MITA PANTIĆ U SERIJI "TESNA KOŽA"
Nikola Simić je u "Tesnoj koži" glumio Dimitrija Pantića, najstarijeg mlađeg referenta koji ima jaku želju da dobije unapređenje. Njegov san se u seriji ipak nije ostvario. Glavni protivnik mu je bio direktor Srećko Šojić kojeg glumi Milan Lane Gutović.

MIHAJLO OSTOJIĆ U SERIJI "SREĆNI LJUDI"
Mihailo Ostojić je još jedna uloga po kojoj ćemo pamtiti legendu srpske kinematografije. Živi sam u stanu čiji ulaz nema vrata već orman koji deli njegov i stan komšija Gavrilovića. Aranđel Golubovića (Bata Živojinović) glavni je u kuću, a upravo je on zadužen za sve glavobolje koje Ostojić ima. Inače, u stanu sa Ostojićem živi i koza.

DIRIGENT U ŽIKINOJ DINASTIJI
Glumio je pacijenta koji je umislio da je dirigent Herbert fon Karajan sa željom da diriguje pravim horom. Zbog popunjenih kreveta u bolnici, dirigent je osuđen da visi sa plafona.

MIĆA U SERIJI "LJUBAV, NAVIKA, PANIKA"
Nikola je u seriji glumio Miću, brižnog oca dve tinejdžerke, koji je u braku sa Verom psihoterapeutom. S obzirom na njen životni poziv, u njihovoj porodici često dolaze razni pacijenti.

INSPEKTOR OGNJEN STRAHINJIĆ U FILMU "DAVITELJ PROTIV DAVITELJA"
Glumac je u filmu igrao inspektora koji mora da razreši slučaj davitelja čije su žrtve žene koje vole karanfile.

MIROSLAV ILIĆ GULIVER U SERIJI "VIŠE OD IGRE"
Velikan naše glumačke scene davne 1976. godine igrao je Gulivera u popularnoj seriji "Više od igre", a njegova uloga se i danas pamti.

CRTANI FILMOVI
Nikola Simić je bio Duško Dugouško, Gargamel, Šilja, Miki Maus.. Jedna od najpoznatijih rečenica iz crtanih filmova jeste “Šefe koji ti je vrag” koju je upravo izgovarao Nikola Simić pozajmljujući glas Dušku Dugoušku.
- Prvi Duško Dugouško bio je Mića Tatić. On je okupio ekipu s Đuzom, Nadom Blam...a onda je jednog dana trebalo ja da glumim Duška. Pitao sam se kako ću ja to, a onda pomislio - isto kao i on. Tako je nastao taj unjkav glas - izjavljivao je Nikola Simić.

Umro Nikola Simić

POZORIŠTE
Nikola je bio član JDP od 1959. godine do januara 2014. godina. Iza sebe ima mnoge uloge, a po opštem mišljenju, svojevrsni je zaštitni znak predstave "Buba u uhu", koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. I to sa obe uloge koje tumači: i kao imućni Šandebize i kao hotelski sluga Poš.

Sahrana Nikole Simića u petak

Doaejn srpskog glumišta Nikola Simić biće sahranjen u petak, 14. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Sahrani, koja je predviđena za 14.00 časova, prethodiće komemoracija u 12.00 časova na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Ženi se Džoni Dep
Ponedeljak 10.11.2014. 08:43
Pocivaj u miru legendo.
Ponedeljak 10.11.2014. 11:04
svi dobri i kvalitetni glumci odoše..ostaše samo oni koji glumataju
Ponedeljak 10.11.2014. 15:11
Legenda !!!! Pratim preko portala, pišu da je umro u 80. godini, čovjek je napunio 80. godina, što znači da je umro u 81. godini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online