Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.06.2015.
14:59
Tanjug A

Premijera poslednjeg filma Ružice Sokić

Film "Open Cage/Otvoreni kavez" Siniše Galića, poslednji u kome je glumila Ružica Sokić, premijerno će biti prikazan u subotu, 13. juna, u Domu omladine Beograda. Ulaz na premijeru je slobodan.

Fonet/M.K.
Ružica Sokić u svom poslednjem filmu glumi baka Ružu

Srpsko-nemačka produkcija "Open Cage" je poslednje pojavljivanje Ružice Sokić na velikom platnu, a uz nju igraju i Jelena Rakočević Cekić, Boris Komnenić, Nenad Okanović, Jelica Sretenović, Leni Veselman, Heiko Pikovski...

Galić je naglasio da je film posvećen Ružici Sokić.

- Saradnja sa Ružicom Sokić bila je velika čast za mene. Ružica je glumica koja je celi svoj život  posvetila filmu i televiziji, a ostala mi je u divnom sećanju još iz doba mog detinjstva u bivšoj Jugoslaviji - rekao je on.

- Ružica je u našem filmu imala specijalnu ulogu, komšinice Ruže, koju je uprkos okolnostima igrala sa velikim entuzijazmom i posvećenošću. Nažalost, Ružica je preminula u toku postprodukcije filma tako da je ovaj projekat njen zadnji film. Zbog našeg velikog poštovanja prema Ružici, kao jednoj od najpoznatijih glumica iz bivše Jugoslavije, želimo da ovaj film posvetimo njoj i njenoj porodici - rekao je Galić.

Među velikanima

Ružica Sokić umrla je 19. decembra 2013. godine posle duge i teške bolesti, Imala je 79 godina, a kako su izveštavali mediji bolovala je od Alchajmerove bolesti. Sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Radnja filma

Ana (Leni Veselman), mlada fotoreporterka iz Berlina, putuje u Srbiju da napravi reportažu o izbeglicama. Po dolasku u Beograd saznaje da neće moći da sprovede projekat kako je planirala. Preko taksiste Džekija (Nenad Okanović) upoznaje nepoverljivu mladu devojku Maju (Jelena Rakočević Cekić) koja radi u obližnjem restoranu brze hrane. Maja je nezadovoljna životom u Srbiji i sanja o novom početku negde u inostranstvu.

U pokušaju da sprovede svoj projekat do kraja, Ana počinje tajno da pravi prilog o Maji. Zaslepljena željom da pobegne iz Srbije, Maja ne uviđa Anine prave namere.

- Ideja za film "Otvoreni kavez" nastala je u nekoliko poslednjih godina. Putovanja i susreti u Beogradu su uvek bili inspirativni. Pored razlika primetio sam i veliki broj sličnosti između Berlina, u kojem sam odrastao, i Beograda koji je sve više privlačio moju pažnju. Tako sam odlučio da napravim film koji povezuje obe sredine kroz protagoniste priče - rekao je Galić.

Glavne junakinje filma, Ana i Maja, veoma su različite kako po karakteru i mentalitetu tako i po svojim životnim okolnostima. Kroz njihov susret i njihovo poznanstvo mi ipak otkrivamo i sličnosti koje ih povezuju. U njihovom susretu, u kojem se odražavaju lični sukobi i aktuelne društvene tendencije, vidim i suštinu ovog filma, objasnio je reditelj filma.

Film je snimljen u Berlinu i Beogradu uz učestvovanje mladih filmadžija iz Srbije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske.

Tuzla - Berlin - Beograd

Siniša Galić je rođen 1984. godine u Tuzli. Od 1992. živi i radi u Berlinu gde je 2013. diplomirao na odseku za Audiovizuelne medije i kinematografiju. Master studije Filmske i televizijske režije upisuje 2014. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Radio je kao reditelj, direktor fotografije i montažer za nemačke filmske i mediske produkcije  Režirao je nekoliko kratkih i dokumentarnih filmova. Film "Otvoreni kavez" je njegov diplomski rad.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online