Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.05.2010.
12:02
S. Đurić - Vesti A

Bata voli kad je seljak ili radnik

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović (76) tvrdi da nikada za sebe nije rekao da je dobro odradio neki posao. Iako ima ogromno životno i profesionalno iskustvo, malo ko od njegovih mladih kolega traži savet od njega.

Uvek u društvu lepih dama: Velimir Bata Živojinović
 


- Plejade mladih glumaca se menjaju, svakih deset do 20 godina dođu neki novi koji te zasene, ali se brzo izgube i retko opstanu. Vreme u koje su oni uleteli određuje koliko će trajati. Veliki broj mladih glumaca kaže da nemaju šta da razgovaraju sa novinarom. To nije normalno, ako nemaš komunikaciju sa novinarima onda ne treba da radiš ovaj posao. Ako ne sarađuješ sa medijima neće te biti. Kako te novinar stvori, tako može i da te baci u zaborav - smatra Živojinović.
 

Šta vam najviše smeta kod mladih glumaca i reditelja?
 

- Danas mladi traže neke posebne uslove za rad. Kažu rade na ulozi. Šta ima da rade na ulozi. Dobio si tekst, novac i nema više šta da se radi. U ulozi se treba pokazati. Što se tiče reditelja ne volim one koje pitam šta treba da radim, a on ne znaju da mi kažu. Ili mi kaže:"Pa valjda ti znaš šta treba da radiš." E, ti su najgori. Nikad nisam rekao za sebe da sam dobro odradio posao i da je moja zasluga za dobar film. Cela ekipa je uspela u tome da postignemo rezultat.
 

Lula nije ljubomorna

Da li su vas žene mnogo jurile i kako se vaša supruga s tim nosila?
- Žene me sada malo manje jure nego ranije. Moja supruga Lula nije ljubomorna. Znam je od kada je imala dve godine. To je ceo život. Prve dve godine, dok smo bili mali, bila je ljubomorna, a onda je to prestalo - otkriva Živojinović.

Poslednjih godina na televiziji su najpopularnije serije sa seoskom tematikom, a opet su često osporavane. Zašto?
 

- Svi smo mi sa sela, cela nacija. Moji geni su sa sela. To govore prepotentni Beograđani kao neki građanski savez. Nije mi jasno zašto nipodaštavaju seljake. Sve što je lepo došlo je sa sela u grad. I čuveni Nikola Tesla je se sela, a postao je svetski naučnik. Serije sa tom tematikom su se radile i pre 20 godina, na primer "Građani sela Luga" ili "Muzikanti". Sve su to bile seljačke serije i svi su ih gledali. U ostalom šta je "Farma" ako ne priča o selu. Jedino merilo koliko je serija dobra je gledanost. Za mene drugi aršini ne važe.
 

Zašto ste retko igrali uloge ljubavnika i intelektualaca?
 

- Ljubavni filmovi su najgori. Uglavnom sam glumio ljude iz srednjeg staleža, radnike, seljake, a te intelektualce sam igrao najmanje i najgore. Kažu da sam partizanski glumac, a od 330 filmova u samo 30 sam igrao partizana.
 

Koja vam je najdraža uloga?
- Ne određujem ja šta mi je najdraže. Skupe se sjajne kritike, narod prihvati film, vidi se reakcije publike. Pola svojih filmova nikada nisam gledao. Sećam se jedne projekcije u Moskvi, gde su na kraju svi plakali. Pa kako posle toga da ne volim taj film.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online