Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.07.2016.
08:30
S. Đurić - Vesti A

Srpski krimić po američkoj mustri

U Beogradu se već 20-ak dana snima serija "Ubice moga oca" u režiji Predraga Antonijevića. Serija je zamišljena kao pandan čuvenih američkih policijskih serija, ali na srpski način. Deo scena snima se u studiju RTS na Košutnjaku gde vlada gužva i užurbanost.

V. Sekulić
Dogovor: Detalj sa snimanja serije

Reditelj Predrag Antonijević objašnjava da će jedna od glavnih razlika između domaćih kriminalističkih serija i ove biti to što se jedno ubistvo rešava u 10 epizoda, što je karakteristika pojedinih američkih serija.

- Čestitam i RTS na hrabrosti da stane iza ovog projekta. Na osnovu ovih 20-ak dana koliko snimamo mogu da kažem da će serija biti dinamična, posebno što ovaj žanr nije dovoljno eksploatisan kod nas. Glumačka ekipa je fenomenalna, kao i ostali stručnjaci koji nam pomažu. Osećam se kao da radim u Americi, što se tiče stručnosti. Mi snimamo tako da se ostavi mogućnost za nastavak, a to opet zavisi od reakcije publike i kako će se seriju prihvatiti gledaoci. Ukoliko bude interesovanja postoji mogućnost za nastavak, ali o tome ćemo odlučiti na jesen. To je nešto novo, zato je još veći izazov i treba doneti na pravi način - kaže Antonijević.

U hodniku Tihomir Stanić, koji se priprema za izlazak pred kameru, dok je Slavko Štimac u belom mantilu i glumi forenzičara.

- Odličan scenario, dinamičan, zanimljiv. Serija je vrlo slojevita i neće biti samo krimi radnja već i ličnih sudbina. Volim krimi serije i one su veoma gledane i dobre. Ova serija ima neki svoj pečat. Što se tiče produkcije nije stvar u tome koliko je produkcija velika, već šta izađe posle. Niko vas posle ne pita koliko dugo ste snimali, koliko ste imali sredstava i bitno je da imate šta da kažete - objasnio je Štimac.

I Peđa Bjelac u ekipi

Scenario za seriju "Ubice moga oca" napisali su Nataša Drakulić i Predrag Antonijević. Radnja je smeštena u sadašnjost u Beograd. Inspektor Aleksandar Jakovljević, koga igra Vuk Kostić, dobija prvi veliki slučaj, rešavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača. Tokom istrage koja ide u nekoliko pravaca, on otkriva da je misteriozna smrt njegovog oca, nekadašnjeg policijskog inspektora, povezana sa ubistvom devojke. Potpuno sam, u borbi za istinu, rizikovaće i sopstveni život. U seriji još igraju i Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Jelisaveta Orašanin, Mirjana Karanović i drugi.

Vuk Kostić, kome je dodeljena glavna uloga igra Aleksandra Jakovljevića.

- Na setu je zanimljivo i svaki dan nas čeka nešto novo. Igram policijskog inspektora i prvi put sam na strani zakona što se tiče uloga, jer su mi uvek nudili role negativaca. Moram priznati da sam priželjkivao ovakvu ulogu. Gledalac u ovoj seriji do poslednjeg minuta može da prepozna prijatelje od neprijatelja - otkriva Kostić.

Reditelj je na kraju okupio glumce, Tihomira Stanića, koji igra šefa policije, Katarinu Radivojević, Marka Janketića i Vuka Kostića da probaju jednu od scena pre izlaska pred kamere. Glumci su se potpuno uživeli u uloge istražitelja, sve je ličilo na američke krimi serije i zagolicalo je maštu prisutnih novinara.

- A sad idemo da snimamo - rekao je Predrag Antonijević i zahvalio se novinarima na poseti.

Snimanje serije "Ubice moga oca" trajaće do sredine septembra, a njeno premijerno emitovanje na programu RTS planirano je za kraj oktobra ove godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online