Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.01.2017.
18:01
S. Đurić - D. Petrović - Vesti A

Zone sa mirisom Holivuda

Zona Zamfirova se vratila u bioskope!

N. Đurović
Mane i Zona: Milan Vasić i Brankica Sebastijanović

Beogradska premijera nastavka najpoznatijeg dela Stevana Sremca "Zona Zamfirova - drugi deo", u režiji Juga Radivojevića odisala je glamurom, gotovo na holivudski način.

Crvenim tepihom su prošetale glumice u izazovnim haljinama iako je temperatura bila minus sedam, uz žamor publike i trubače Elvisa Bajramovića koji su svojom muzikom ugrejali publiku. U utorak uveče održane su dve projekcije - prva za predstavnike sedme sile i druga za publiku, među kojima je bilo dosta poznatih ličnosti.

Publika u prepunoj dvorani Centra Sava nije krila oduševljenje novim dogodovštinama lepe čorbadžijske ćerke Zone i kujundžuje Maneta, ali i tetke Doke, koju je u drugom delu, kako samo ona to ume, sjajno dočarala Ljiljana Stjepanović. Scenaristi Ivana i Miroslav Mitić nastavak priče smestili su dve godine nakon venčanja popularnog para, u period između 1905. i 1908. godine.

- Prezadovoljan sam, sve sam uložio u ovaj film. Bilo je divno sarađivati sa Brankicom. Veoma mi je važno što je film na jugu Srbije dobio samo pozitivne komentare. Svi koji su do sada videli film dobro su reagovali. Vojin jeste igrao Maneta u prvom delu, ali nas dvojicu ne bi trebalo upoređivati - rekao je Milan Vasić, koji je filmu igra Maneta.

Za razliku od koleginice Brankice Sebastijanović (glumi Zone), on nije imao problem sa južnjačkim dijalektom.

- Uoga Maneta za mene je kao kada biste Crnogorcu dali da glumi Crnogorca, potpuno domaći teren. Ni u jednom trenutku nisam osećao bilo kakvo opterećenje. Mane i ja smo dosta slični. On je sa juga kao i i ja - dodaje Vasić, koji je u filmu pokazao i svoj talenat za pevanje. On je otpevao naslovnu numeru "Lele, Zone".

Brankica Sebastijanović nije krila uzbuđenje pred premijeru.

- Zona mi je najveća uloga do sada, jedan od najpoznatijih ženskih književnih likova i prilika koja se pruža samo jednom u životu - rekla je Brankica.

Pre beogradske premijere film je prikazan u Senti, Vranju, Nišu, Surdulici, Pirotu, a od danas kreće u distribuciju širom Švajcarske. Producenti najavljuju da će ovaj film biti i na repertoaru biskopa u Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj.

Od ministra do gradonačelnika

Na premijeri u Centru Sava bile su i brojne poznate ličnosti: Srđan, Dijana i Marko Đoković, ministar Ivica Dačić sa sinom Lukom, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Milutin Mima Karadžić, Lepa Brena sa sinom Stefanom, Vladimir i Sara Grbić i mnogi drugi.

Ljubav pobeđuje

U nastavku Zone i Mane sreću se sa različitim životim problemima - nemogućnost da dobiju dete, njena ljubomora na Kalinu koja ne krije da je i dalje zaljubljena u Maneta, iako je udata i ima dete...

Mane koji se nalazi na životnom raskršću i priznanje Hadži Zamfira da nikada nije bilo lako sa Zone. Kroz film, reditelj Radivojević dotakao se mnogih problema s kojima se sreću i današnji mladi bračni parovi, bol i tuga su isti i onda i sada...

Ali, ljubav na kraju pobeđuje sve nedaće - poruka je samog filma, i romantika koja, čini se, nedostaje u savremenom svetu. Zato reditelj filmom kao da podseća publiku šta to beše ljubav i poručuje da ne treba odustajati, jer i Zone je na kraju dobila ono što je očajnički želela - Manetovo dete. U filmu igra plejada najpoznatijih glumaca - Milan Lane Gutović, Gorica Popović, Nikola Ristanovski, Tanja Bošković, Ljiljana Dragutinović, Milan Kalinić, Ivan Bekjarev, Nela Mihailović, Milena Vasić... Muziku za film komponovao je Aleksandar Sedlar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online