Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.05.2012.
11:28
Beta A

Večeras je Noć muzeja!

Manifestacija "Noć muzeja" počeće večeras u 18 časova širom Srbije.

Ne propustite!

BEOGRAD

Samo u Beogradu, više od 100 programa biće organizovano na 67 mesta

Posetiocima beogradskih muzeja biće predstavljeni lični predmeti Nikole Tesle koje je naučnik koristio u poslednjoj deceniji života, izložba o Beogradu '30.tih u Narodnoj biblioteci Srbije, a Muzej Srpskog lekarskog društva prikazaće načine lečenja u Srbiji kroz vekove. U Galeriji Narodne banke Srbije autor izložbe o brodovima u boci pokazaće kako se jedrenjaci ubacuju u flaše različitih veličina, a u Manakovoj kući biće izloženi rodoslovi izrađeni tokom prethodnih 10 vekova u Srbiji.

Arhiv Jugoslavije predstaviće izložbu fotografija koja prikazuje omladinske radne akcije u periodu njihove najveće popularnosti, a Železnički muzej izložiće makete putnih, teretnih i superbrzih vozova. Muzej vazduhoplovstva pokazaće makete minijaturnih helikoptera, aviona i jedrilica, a u Muzeju nauke i tehnike biće predstavljeni počeci elektrifikacije Srbije.

U Muzeju istorije Jugoslavije u 18.00 sati biće otvorena izložba najznačajnijih arhitektonskih projekata i velikih urbanističkih planova koji su obeležili razdoblje jugoslovenskog socijalističkog društva. Posetioci će moći da vide fotografije, video snimke i makete građevina Novog Beograda, Nove Gorice i Novog Zagreba, strip o nevoljama stanovnika Kaluđerice, prikaz radova jugoslovenskih arhitekata u nesvrstanim zemljama. Na izložbi će biti predstavljen i rad japanskih, poljskih, švajcarskih i grčkih urbanista i arhitekata na obnovi Skoplja posle zemljotresa 1963. godine, kao i zanimljivi  arhitektonski poduhvati u Beogradu, Dubrovniku i letovalištima na jadranskoj obali.

NOVI SAD

Bogat program organizovan je i na 50 lokacija u Novom Sadu, a novosađani će pored ostalog moći da vide izložbu crteža nastalih tokom sednica Skupština, među kojima su i dela nekih od najpoznatijih domaćih političara.

Više informacija na sajtu Noći muzeja

NIŠ

U Nišu će biti organizovana retrospektivna izložba slika Veljka Miljkovića, dok će Istorijski arhiv u tom gradu predstaviti publici nastariji sačuvani list objavljen u Nišu "Niške novine".

U više od 65 gradova Srbije pored izložbi u Noći muzeja biće organizovani i prateći muzički programi, video instalacije, predavanja, prezentacije, degustacije i drugi brojni sadržaji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online