Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 14.03.2011.
13:05
V. Tasić - Vesti A

Brukali se za džabe!

Reper Ivan Ivanović, poznatiji kao Đus, pobednik je rijaliti šou programa Dvor RTV Pinka i osvojio je 60.000 evra. On je osvojio 50.000 evra glavne nagrade plus još 10.000 evra jer je uštedeo najviše zlatnika. Otišao je Đus kući sa dva velika čeka, a da li će u roku od mesec dana, kako stoji u ugovoru i dobiti novac svoj novac ostaje da se vidi. Ali, sudeći po tome koliki red poznatih ličnosti koji stoji ispred Pinkove "kase" Đus će se načekati dok dobije obećani novac.

Pobednik Dvora: Ivan Ivanović Đus

Učesnici prethodnih rijalitija prikazivanih na RTV Pink ne kriju da ih već hvata panika, jer mnogi još uvek nisu dobili ni evro od osvojenih para ili tek neku simboličnu sumu.

- Očajni smo! Zar smo se tamo svađali, tukli, blamirali i iznosili prljav veš za džabe? Nema para, niko nam se ne javlja, niko ne kontaktira sa nama, niko bar da nam kaže da treba da se malo strpimo.

Sad kad još u red za pare stanu i ovi sa Dvora ne znam kako će se to završiti - kaže jedan od bivših farmera moleći da mu ne spominjemo ime. Bivši farmeri pribojavaju se da će ukoliko javno prozovu RTV Pink zbog neisplaćenih honorara i nagrada ostati bez para, pa su primorani da ćute i čekaju. 

Međutim, po estradnim kuloarima već mesecima se priča o nezadovoljstvu bivših učesnika rijalitija, koji su se u opštoj besparici i nestašici posla našli u nebranom grožđu jer su računali na novac zarađen na farmi. Neki su pare unapred potrošili, pa ih sada jure oni kojima duguju!

Razloga za ćutanje, kako kažu, imaju mnogo. Prvo, jedna od stavki ugovora koji su potpisali sa produkcijom izričito zabranjuje bilo kakvu javnu priču o honorarima. Drugo, uvereni su da bi potezanjem pitanja neisplaćenih honorara mogli sebi da zatvore vrata RTV Pink i tako ostanu bez nekih drugih angažmana.


Miloš Bojanić, pobednik Farme 2, koja je završena krajem juna prošle godine, još uvek nije dobio 100.000 evra (minus 18 odsto za PDV i poreze) glavne nagrade kao pobednik. Nekoliko puta obećali su mu da će novac biti uplaćen na njegov račun, ali je do danas dobio samo manji iznos.

Miloš Bojanić, Željko Mitrović i Ivan Fece Firči

Međutim, on i dalje ne želi javno da govori tome i sa advokatima već mesecima razmatra kako da naplati dug. Iako se situacija dodatno zakomplikovala posle skandala na Dvoru kada je zajedno sa Majom Nikolić optužen za antisemitske izjave, on i dalje ćuti o neisplaćenim honorarima - za sada.


- Ja ne pevam na Pinku pa ne moram da ćutim! Uopšte nisam optimista, što se tiče honorara. Pored krivične prijave za nameštanje rezultata, podneo sam tužbu protiv Pinka zbog neisplaćenih honorara, jer su istekli svi rokovi. To je haos šta se tamo radi.

Stan pusti san: Pobednica Katarina Živković i Marjan Rističević

Meni ugovor još nije dostavljen, a 70 odsto farmera je radilo bez ugovora. Ovo je država bez vlasti i pravnog sistema. Nema honorara, nema poreza državi! Koliko li je samo Srbija na gubitku zbog tih neisplaćenih honorara - revolitirano kaže bivši farmer Marjan Rističević.

I nije jedini, pa je pitanje dana kada će se i ostalim bivšim farmerima i dvoranima razvezati jezik.
 

Aca nije zabrinut

 

Aleksandar Aca Ilić

Katarina Živković, pobednica Farme 3, još nije dobila nagradu od 100.000 evra, pa o kupovini stana u Beogradu može još samo da sanja.

 

Ali, ona nije želela da govori o tome, slično kao i većina ostalih bivših farmera.

 

- Novac nisam dobio, ali verujem da će to biti regulisano u narednih mesec dana. Sa Pinkom imam odličnu saradnju od nastanka te te televizije, tako da nisam zabrinut - kaže Aca Ilić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.03.2011. 13:52
Ne treba im nista ni dati! To je jedna drzava u drzavi, a koliko je mocna svaki dan pokazuje,zato onda ovim klosarima bilo sta da placa?! A sto se mene tice mogu komotno da izvrse kolektivni harakiri, sa gazdom naravno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online