Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.09.2010.
11:42
Alo A

Ekrem prekršio pravila Kurana!

Internet zvezda Ekrem Jevrić je mimo svog znanja prekršio pravilo koje mu islam nalaže i pojeo hleb napravljen na svinjskoj masti, a njegov menadžer Srđan Jovanović smatra da su ostali učesnici nekorektni prema Ekremu jer mu nisu rekli da to ne sme da uzme.

Prevarili ga farmeri: Ekrem Jevrić
 



Naime, na imanju u Lisoviću nastao je problem kada su potrošili sve zalihe ulja, pa hranu pripremaju na masti, čak i hleb koji jede Ekrem. Jevrića o tome niko nije obavestio, što je iznerviralo njegovog menadžera.

Ekrem bez posebnih zahteva oko ishrane

 

U PR službi "Farme“ je rečeno da nisu bili upoznati sa specijalnim pravilima ishrane.

"Prilikom popunjavanja upitnika uoči ulaska na seosko imanje Ekrem Jevrić nije imao nikakvih posebnih zahteva u vezi sa ishranom", saopšteno nam je iz produkcije.

"Čuo sam da Ekrem jede hleb pripremljen na masti, a da ne zna za to, jer ostali neće da mu kažu. To je bezobrazluk od strane ostalih jer je u krajnjem slučaju trebalo da razmišljaju o tome da treba poštovati njegovu veru, pa da ostave dovoljno ulja da bi mogli da mu pripremaju hranu. Ne bih mogao da komentarišem da li mu ostali namerno podmeću ili ne, jer ne mogu da im uđem u glavu i vidim namere, ali je trebalo da ga upozore", kaže za „Alo!“ Jovanović.

On smatra da će Jevrićeva familija biti povređena kada bude saznala šta se desilo.


"Ne verujem da bi se Ekrem mnogo iznervirao kada bi saznao da jede zabranjenu hranu, iako vidim da veoma vodi računa o tome, čak više nego ostali muslimani na farmi - Hasan Dudić i Baki Đogani. Ali poznajem njegove roditelje i familiju i mislim da će njima to smetati", zaključuje menadžer internet zvezde.

Muftija: Bog mu je oprostio!

 

Kako je za "Alo" objasnio muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, muslimanska vera propisuje da se dela cene prema nameri, s tim u vezi, ukoliko nije postojala namera da musliman jede svinjsko meso ili neku njegovu prerađevinu, Bog mu to oprašta.

 

"Ukoliko nije znao, ili ga je neko prisiljavao na to, ukoliko nije imao šta da jede, umirao je od gladi... Ukoliko mu se to dogodilo, bez želje da mu se omili i da se vraća tome, nije grešio. Bog voli da prašta. Bog prašta onima koji se kaju i onima kojima hoće da oprosti. Bog je zabranio sve što šteti čoveku, a to je i konzumiranje svinjskog mesa i prerađevina. A zabranjeno je muslimanima, jer je svinjski organizam najsličniji ljudskom. Zapravo, svinja je bivši čovek, a čoveku je prvenstveno zabranjeno je da konzumira ljudsko meso, a onda i svinjsko. Oni koji su mu dali da jede nešto što je pripremljeno od masti, ili su zlonamerni ili su neznalice ili su i jedno i drugo. Ukoliko su neznalice i zlonamernici, treba da nauče i da se pokaju. Ni Avram, ni Mojsije, ni Isus, ni Muhamed nisu konzumirali svinjsko meso zato što je svinja bivši čovek", naveo je Jusuhspahić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online