Sreda 5. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.01.2011.
05:24
blic.rs A

Sevdah bejbi: Pravim hit sa Marinom Perazić

Pošto je pošteno uzburkao domaću scenu hitom ”Tri poljupca”, a zatim učvrstio poziciju albumom ”Ganc novi funk” (2010), Milan Stanković, poznat kao Sevdah Baby, sada sprema novo iznenađenje za publiku - pesmu s Marinom Perazić, koja bi trebalo da bude gotova do proleća.

Milan Stanković - Sevdah bejbi
 

Ipak, neke novitete čućemo već 22. januara u Belekspo centru, na nastupu u okviru festivala ”Gru(d)vanje”.

Kako se spremaš za ”Gru(d)vanje”?

- Kao i uvek, vežbamo puno, pokušavamo da u te obaveze nekako uglavimo i rad u studiju i pravljenje nove muzike, sve da bi naši nastupi bili uvek osveženi nekim novim pesmama.

Trenutno je aktuelna numera ”Znooojjj!!! Koja priča stoji iza ove pesme?

- Njen tvorac je Lou Benny, tekstopisac i glavni vokal na ovoj pesmi. Njegov trip je bio da ispriča priču o ludilu i brzini velikog grada kroz prizmu naše prestonice, ali i muziku koja je obeležila poslednjih 40 godina noćnog života i svakodnevice Beograda.

Na čemu trenutno radiš?

- Vreme koristim za nekoliko novih pesama koje radim sa Djixx, glavnom pevačicom Sevdah Baby Live ekipe.

Najavio si i projekat s Marinom Perazić.

- Baš ovih dana krećemo da radimo na tome, do sada je bilo nekog brejnstorminga, ali sada je cilj da ta pesma bude spremna na proleća.

Nedavno ste napravili mini-turneju ”Nu Sound of Belgrade”, šta je za tebe novi beogradski zvuk?

- Novi beogradski zvuk predstavljaju bendovi i pojedinci koji svojom muzikom i promoterskim radom pokušavaju da stvore sredinu u kojoj će moći nesmetano da rade muziku koja je drugačija od srpskog mejnstrima, a da pri tom mogu od te muzike i da žive. Mislim da se to prilično brzo ostvaruje i da će bendovi tog talasa pokazati klincima da se u Srbiji isplati raditi kvalitetnu muziku.

Široj publici predstavio si se sa ”Tri poljupca”. Zašto je, po tvom mišljenju, baš ta stvar privukla toliku pažnju?

- To je pesma koja je u sebi sklopila tri stvari. Prva je zdravo ironičan tekst, dovoljno je smešna sama činjenica da je preuzet iz jednog klasičnog narodnjaka. Druga stvar je kvalitetno komponovana i producirana muzika, a treća je pravi trenutak u kojem je došla među ljude. Mogao bih samo da dodam da taj trenutak u Srbiji traje već veoma dugo, to jest da je prostor za jednu takvu pesmu koja bi spojila mejnstrim i andergraund ekipu odavno prazan.

Koji su planovi za 2011?

- Sledeći Sevdah Baby album planiramo za septembar ove godine, a do tada očekujemo puno nastupa, gostovanja po Srbiji i regionu, još spotova i, naravno, ponekad malo odmora od svega toga.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online