Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.02.2011.
03:11
mondo.rs A

Oskar popularnosti: Sportisti su srpski carevi

Svetlana Kitić osvojila je Oskar popularnosti za “Ličnost godine“. Novak Đoković i Džej Džej ponovo su najbolji sportisti u protekloj godini.

Oskar popularnosti 2011.
 

Svetlana Kitić, Nataša Bekvalac, Sergej Ćetković, Jelena Janković i Novak Đoković samo su neki od dobitnika priznanja Oskar popularnosti, manifestacije koja se godinama održava u Beogradu.


Ko nam je prošle godine omogućio da "oformimo reprezentaciju u fudbalu", ko je tituli za najbolju rukometašicu na svetu dodao i Oskara popularnosti za Ličnost godine i uz čiju muziku smo plesali u 2010. godini? Ovogodišnji dobitnici priznanja Oskar popularnosti su:


Ceca sedela “dole negde“, a ipak pobedila

Oskara popularnosti za Ličnost godine osvojila je Svetlana Kitić. “Iznenađena sam, nisam mislila da ću osvojiti nagradu jer sam smeštena da sedim dole negde...mislila sam da će neko iz prvih redova osvojiti Oskara. Hvala vam”, rekla je Svetlana Kitić. Nekadašnja rukometašica je bila nominovana zajedno sa Dušanom Ivkovićem, Emirom Kusturicom i Nadom Macurom, doktorkom Hitne pomoći.


Nagrade za Sportistu i Sportistkinju godine otišle su u ruke prošlogodišnjih dobitnika, Novaka Đokovića i Jelene Janković. Novak je za Oskara bio nominovan zajedno sa Milošem Teodosićem i Viktorom Troicim, ali "uzalud" je Tedosić dao trojku protiv Španije...

Nagradu u Novakovo ime je njegov brat Marko, a teniser koji je na zasluženom odmoru, se zahvalio putem video linka. "Spremao sam se da dođem i da vratim Oskara koji sam osvojio prošle godine, ali sad nema smisla... Znači mi Oskar jer znam da se dobija glasovima publike".


Specijalna nagrada Pulsov Oskar popularnosti uručena je teniskoj reprezentaciji Srbije, momcima koji su obeležili godinu što osvajanjem Dejvis kupa, što prepoznatljivim frizurama...


Bravo za “Buđenje“

Za Radio emisiju godine proglašena je emisija "Buđenje" Gorice Nešović i Dragana Ilića, para koji je na svoj autentičan način proslavio nagradu - Gorica je uživo Draganu obrijala brkove!


Nagradu za TV lice godine i Emisiju godine osvojio je Ivan Ivanović koji je u kategoriji TV lice bio nominovan sa Aleksandrom Jeftanović i Jovanom Memedovićem.


Serija godine je "Selo gori, a baba se češlja", dok je Oskara popularnosti za Film godine osvojilo ostvarenje Dragana Bjelogrlića "Montevideo, bog te video". Nagradu režiseru su uručili “mama i tata Popadić” Marko Nikolić i Svetlana Bojković. “Rekli smo da će biti nešto od našega Bobe”, smejali su se “Giga i Emilija”.


Bjelogrlić se zahvalio na nagradi i poručio publici da nastavi da se bori protiv svih onih "koji pokušavaju od zemlje da naprave rijaliti i paradu kiča".


Živ je “Orgazam“, umro nije

Za Pop pevačicu godine proglašena je Nataša Bekvalac koja nije prisustvovala ceremoniji zbog bolesti oca, dok je istu nagradu u muškoj kategoriji osvojio Sergej Ćetković. Nagradu eOskar koja se dodeljuje tek od prošle godine u kategoriji "Novi zvuk", osvojio je sastav Zemlja gruva, dok je nagrada za Grupu godine otišla u ruke “Električnog orgazma“. Oskara popularnosti za Koncert godine osvojili su Stefan Milenković i Vlatko Stefanovski. YU Oskara za 2010. godinu osvojio je bend Parni Valjak.


Nagrade za Folk pevača i pevačicu godine osvojili su Haris Džinović, odnosno Rada Manojlović koja je za prestižnu nagradu bila nominovana sa Sekom Aleksić i Jelenom Karleušom. Interesantno je da je Jelena Karleuša organizatorima "vratila Oskara" jer su, rekla je pevačica ranije, "promašili kategoriju u kojoj su je nominovali".


Glumac - Glogovac, Glumica - Ljilja Stjepanović

Oskara popularnosti za Glumca godine osvojila je zvezda filma "Žena sa slomljenim nosem" Nebojša Glogovac. "Konačno je moj", rekao je glumac i zahvalio svima koji su glasali za njega, "pogotovo onima za koje zna da su glasali" Glogovac je bio nominovan zajedno sa Nenadom Okanovićem i Draganom Jovanovićem. Oskara popularnosti za glumicu godine osvojila je Ljiljana Stjepanović.


Specijalna nagrada "Lula Zorana Predića" za kreativni doprinos otišla je u ruke Velimira Bate Živojinovića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online