Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 06.06.2011.
19:24
Blic A

Ceo sprat u "Hajatu" za Ejmi

Ejmi Vajnhaus je izašla iz bolnice, odlično se oseća i u Beograd stiže 17. juna, dan pre svog velikog koncerta na Kalemegdanu.

Ejmi Vajnhaus spremna za Beograd
 

Kako “Blic” otkriva, menadžment Ejmi Vajnhaus je od organizatora tražio posebne uslove oko smeštaja pevačice i njenog pratećeg benda. Zatraženo je da bude rezervisan ceo sprat hotela koji su njeni menadžeri sami izabrali i ugovorili.

Za Mobija samo veganska ishrana

I Mobi dolazi dan uoči nastupa na Kalemegdanu, a njegov menadžment je već zakupio nekoliko apartmana i soba u “Hajatu“. Posebne instrukcije već su date za ketering u hotelu i bekstejdžu, jer je poznato je da je Mobijeva ishrana u potpunosti veganska, tako da Mobi ne samo da ne jede meso već i ništa što je životinjskog porekla, pa ni mleko ili med.

Takođe, Mobi je za svoju aktuelnu turneju spremio potpuno nov nastup čiji tehnički deo takođe prevazilazi sve što je publika tokom prošle turneje mogla da vidi na njegovim koncertima. Za razliku od Ejminog produkcijskog tima, tehnička ekipa jednog od pionira elektronske muzike radiće na digitalnoj opremi sa automatizacijom kako bi se što preciznije izveli svi novi audio-vizuelni efekti koje Mobi sprema za spektakl na Kalemegdanu.

Tako će na binskoj konstrukciji biti postavljeno 144 različita rasvetna uređaja, nekoliko velikih dimnih mašina i četiri velika spot-reflektora koja prate Mobija i šestočlani bend dok izvodi preko 20 hitova. Mobijev menadžment imaće svoj poseban bekstejdž sa četiri celine, sa posebno ukrašenim prostorijama za ženski deo benda, dok će u garderobi kod američkog hitmejkera biti i poseban zvučni sistem sa kog Mobi pušta svoju omiljenu muziku pred nastup.

Zanimljivo je da je u Mobijevom rajderu navedeno da se od organizatora zahteva da na koncertu ne postoje ograničenja vezana za rasu, veru, pol i bilo kakve druge predrasude.

Da podsetimo, Mobija je nedavno udarila struja na nastupu u Amsterdamu, ali to nije poremetilo planove oko turneje.

Menadžment hotela mora da pripremi sve sobe tako da na tom spratu ne bude alkohola ni u jednom mini-baru, kao i da hotelsko osoblje ne dostavlja alkohol na taj sprat, u slučaju poziva na recepciju. Organizatori kažu da se sa ovakvim zahtevima ranije nisu sretali i da ovo govori o nameri menadžmenta popularne pevačice da njena turneja bude maksimalno usmerena na muziku i njen nastup.


Ovakvi zahtevi su logični s obzirom na to da je Ejmi ovih dana završila rehabilitaciju u Londonu i da je lečenje nastavila kod kuće. Njena portparolka Trejsi Miler je izjavila da se čuvena pevačica prijavila na kliniku za odvikavanje od alkohola i droge kako bi se pripremila za evropsku turneju koja počinje 18. juna koncertom na Kalemegdanu u Beogradu.


- Ejmi će nastaviti lečenje van klinike, raduje se koncertima po Evropi ovog leta i priprema se za njih. Takođe je izrazila veliku želju da se zahvali svim obožavaocima na porukama podrške i poručuje da jedva čeka da ih vidi - navodi se u saopštenju.


Popularna Ejmi sa menadžmentom u Beograd dolazi 17. juna ujutro privatnim avionom, a ovde će ih već čekati dva šlepera sa njihovim delom opreme i specijalnim svetlom koje će koristiti na ovoj turneji. Ejmi stiže u Beograd skoro dva dana pred koncert i jedan od zahteva je da tehnička proba bude 17. juna uveče kako bi se svetlo proverilo u noćnim uslovima. Sa njom će na sceni biti devetoro muzičara, a širi tim čini 30 ljudi. Čak osam firmi zaduženo je za to da cela mašinerija funkcioniše besprekorno. U širem timu biće i njena lična stilistkinja, lični menadžer, brojni tehničari, lično obezbeđenje.


Koncert na Kalemegdanu biće održan na pokretnoj platformi koja će za nekoliko minuta promeniti scenografiju za Ejmi Vajnhaus nakon nastupa Mobija, koji će otvoriti šou.


Inače, za spektakl na prostoru Donjeg grada parka Kalemegdan na kojem će 18. juna nastupiti Ejmi Vajnhaus i Mobi, do sada je prodato više od 10.000 ulaznica od čega je oko 2.000 prodato u inostranstvu i regionu. Prodaja ulaznica beleži konstantan rast od nekoliko stotina do hiljadu prodatih ulaznica dnevno dve nedelje uoči koncerta, pa na Kalemegdanu očekuje preko 20.000 fanova.


Kultna pevačica u Beograd dolazi u trenutku kada sprema novi album koji je, prema rečima predstavnika izdavačke kuće “Ajlend”, već završen. Detalji nove ploče nisu saopšteni, ali na osnovu nekih zahteva njenog brojnog tima pred beogradski koncert može se zaključiti da ona ni na novom albumu neće odustati od proverenog stila - savremeni soul duboko ukorenjen u muzičkoj tradiciji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2011. 20:53
Што се у народу каже: Има се - може се.
Nedelja 19.06.2011. 20:44
ma, ako je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online