Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 03.08.2011.
17:05
Vestionline A

Zabrana za Hrvatsku na RTV Pink

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović zakazao je sastanak upravnog odbora na kome će se raspravljati o ukidanju hrvatske muzike i kinomatografije na njegovoj televiziji koja se emituje u pet zemalja.

Stop za Hrvatsku na Pinku: Željko Mitrović

Mitrović je u izjavi dostavljenoj medijima - a povodom oglasa Hrvatske carinske uprave o prodaji njegove luksuzne jahte koja je zbog navodnih prekršaja zakona blokirana u toj zemlji - najavio da će se na upravnom odboru, koji je zakazan za sutra, raspravljati i o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama van Hrvatske.

Dosta je bilo zataškavanja na Pinku

On je istakao da je na snagu stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma i dodao da ta televizija "više nikada neće biti u prilici da zataškava incidente i neprijatnosti koje srpski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na letovanju u Hrvatskoj".

Ukazujući da se godinama trudio da kroz medijske poslove koji podrazumevaju favorizovanje hrvatske muzike, kinomatografije i hrvatskih investicija u zemljama bivše Jugoslavije unapredi međususedske odnose između Srbije i Hrvatske, Mitrović je naveo da veruje da ta televizija ima dovoljno medijske snage kako bi se uspostavio bolji balans u kategoriji spoljno trgovinskog debalansa između dve zemlje.

Zašto Hrvatska prodaje Mitrovićevu jahtu?

Kako su preneli mediji, Hrvatska carinska uprava je u "Jutarnjem listu" objavila oglas za prodaju luksuzne jahte vlasnika Pinka koja je zaplenjena prošle godine zbog, kako je navedeno, kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu.

Prema pisanju medija, jahta je uplovila iz Crne Gore u hrvatske vode gde je prilikom kontrole utvrđeno da u tom trenutku na njoj nije bio Mitrović, kao i da je jahtu vozio skiper koji je imao ugovor o radu sa hrvatskom firmom vlasnika Pinka.

Prema hrvatskim propisima, na jahti u vlasništvu stranca ne sme, kao član posade, raditi neko ko je zaposlen u hrvatskoj firmi.

"U istom statusu u kom je moja jahta, nalazi se na hiljade brodova, koji takođe koriste hrvatsku posadu. Ti zakoni su u Hrvatskoj doneseni da bi se sprečila zloupotreba brodova u svrhu takozvanog ’Crnog čartera', što u ovom procesu nije slucaj", naveo je Mitrović u pisanoj izjavi.

On je dodao da cela javnost zna da je brod koristio u rekreativne svrhe i da nije poreski i carinski obveznik, kao i da se "proceduralna greška zasniva na njegovoj ambiciji da članovima posade regulišem penziono, socijalno i ostale doprinose u Hrvatskoj".

I dok Mitrović bije svoju bitku sa hrvatskom državom, FIlip Cepter nema tih problema. Naprotiv! On planira da uđe u biznis izgradnje luksuznih jahti i to upravo u Hrvatskoj, za koju kaže da je njegova nova oaza.

Sreda 03.08.2011. 17:37
Folirant obican. Odrzace rec mesec dana i opet isto videcete.
Sreda 03.08.2011. 21:00
Јуловац је то,никада неће до краја да иде против хрвата,упамтите,југословенство је неизлечива болест.
Četvrtak 04.08.2011. 14:24
Kasno mu je doslo iz dupeta u glavu!Nije mislio na to kad je dovodio Nikolinu Pisekicu i Antoniju Blace,sad kad su su njemu stali na zulj resio je da reaguje. Uostalom,ko je njemu do sada dao za pravo da bilo sta ZATASKAVA? Pa kao prestaje se sa tim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online