Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 11.03.2012.
22:10
Pulsonline A

Željko Joksimović opet "pozajmio" pesmu?!

Željko Joksimović je definitivno najbolji izbor za predstavnika Srbije na Evrosongu 2012.Naš proslavljeni kompozitor je internacionalno predstavljanje Srbije shvatio "bukvalno", kao i prošli put, pišu beogradski mediji.

Željko Joksimović
 

Naime, kada je prošli put predstavljao našu zemlju na Evrosongu pesmom "Lane moje" poslužio se motivima pesme azerbejdžanskog instrumentaliste Alihana Samedova, pa je u šali prekršten u Željkan Joksimoglu.

Ovaj put s obzirom da je takmičenje u Azerbejdžanu odlučio je da domaćinu i javnosti predstavi "zapadnjački" deo sebe, piše Puls.

Pitate se sada zašto?

Nova pesma "Nije ljubav stvar" koja nas predstavlja na Evrosongu ima potencijala da postane veliki hit. Željko se kao i svaki put do sada ozbiljno prihvatio zadatka pa je napravio još jednu kompoziciju koja će ostati "u narodu" bez obzira na plasman.

Odličnu kompoziciju u svom stilu Joksimović je upotpunio melodijskom linijom trenutno jednog od najvećih svetskih hitova, pa je gudačku liniju u uvodu svoje "preslikao" iz pesme grupe Koldplej "Paradise".

Željkova pesma:

Nećemo reći da je ukrao jer je Joksimović jako dobro uradio svoj "domaći zadatak" i ispoštovao sva pravila korišćenja tuđe kompozicije bez da ga kontaktira sud.

Sporni deo traje svega jedan takt, tako da niko ne može da kaže da je pesma "ukradena". Ipak, glavni motiv Joksimovićeve pesme je i glavni motiv pesme koja trenutno ima preko 80 miliona pregleda na ''Jutjubu'' i koja se nalazi na vrhu svih relevantnih svetskih top lista već mesecima.

Frontmen grupe Koldplej, Kris Martin, ukoliko bude pratio Evrosong, valjda neće pasti u nesvest.

Pesma grupe Koldplej:

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.03.2012. 22:52
Saaanjam, sanjam da si tuuu, ko da leeeetim na zlatnom cilimuuuu./.. to je drugi deo pesme... Piloti, Zaboravljeni + Coldplay > Ovo
Ponedeljak 12.03.2012. 01:02
Kontam ja da ću popiti minusa za ovaj post ali moram da pitam jer mi se čini da je ovaj tekst jako pristrasno napisan. Jel ovo plaćen tekst za promociju ili šta? Otkad je poenta everovizije promocija države? Onda bi trebali u svom terminu prikazati neki slajd šou Srbije a ne blatiti čitav koncept takmičenja i promocije NOVIH talenata tako što će jedan dinosaur biti večan kandidat. Čak i na ovakvoj manifestaciji ne odstupa se od "imam vezu" koncepta. Sramota.
Ponedeljak 12.03.2012. 14:46
Понавља се историја.Народни такозвани музички уметници поново рециклирају стране хитове.Најгоре је што их ми подржавамо у томе,па им још и плаћамо крадену робу.Навешћу примере незаконитог богаћења:Парни Ваљак,Бијело Дугме,Дино Хоџа Мерлин,цела прогрчкотурскомуџахединска народњачка булумента и наравно наш врли Ж. Јоксимовић.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online