Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.04.2012.
05:55
Mondo A

"Majka mi je poželela da izgubim na izborima"

Predsedniik Demokratske stranke i kandidat za predsednika republike Boris Tadić gostovao je u specijalnoj emisiji "Informativno veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je ispričao ko ga je izdao, na šta je ponosan, šta misli o političkim protivnicima i kako podnosi što mu ćerke navijaju za Zvezdu.

O svemu po malo: Boris Tadić kao običan čovek

"Hej, vi, glasajte za njega sada. Jer jedina ste nada, da opet dođe na vlast...hej, vi“,, parodija je na pesmu Vlade Georgijeva "Hej, ti", koju su voditelj i popularni pevač obradili specijalno za ovu priliku, a kojom je Ivan otpočeo baš ovu emisiju u kojoj mu je gost bio jedan od predsedničkih kandidata na izborima 2012. – Boris Tadić.

Kandidat koalicije "Izbor za bolji život" odgovarao je na pitanja Ivana Ivanovića o političkoj karijeri, privatnom životu, trenutnoj kampanji i daljim planovima, ali nije to sve prošlo bez standardnih verbalnih "saplitanja" popularnog voditelja, koje je predsednik "stojički" podneo.

"Večeras nemam gosta, pa ćemo pogledati jednu malu retrospektivu mojih političkih aktivnosti",, najavio je voditelj još jednu parodiju, ovoga puta na predizbornu kampanju Borisa Tadića, nakon čega je usledio spot sniman na selu, nalik na onaj u kom Tadić posećuje seosko domaćinstvo.

A onda je počelo "Informativno veče sa Ivanom Ivanovićem", a Tadića su na ulasku u studio dočekla ovacije publike.

Rekli su mi da ti kažem "Gde si, kralju... Sa mnom si našao da se zavitlavaš?!", obratio se Tadić voditelju, aludirajući na Ivanove pošalice na njegov račun u prethodnim emisijama.

IVANOVIĆ JE BIO MOJ PRVI TELOHRANITELJ!
 

Priča je počela Tadićevim ličnim životom, a voditelja je zanimalo da li je Tadić svoju struku, kliničku psihologiju, koristio i u politici.

"Kada krene inflacija, psihologija je ključna nauka. Kada krene stampedo na banke, ruše se države. Tako da sam svoje znanje iz psihologije u politici itekako koristio, bilo mi je dragoceno."

Dugo nije mogao da se navikne da je predsednik države, izgledalo mu je kao da se to dešava nekom drugom, ali kaže da se vremenom navikao. Tadić je negirao da ga je politika promenila i izjavio da on nema masku – da u poslu kojim se bavi nema mesta lagarijama, požalio se da mu ćerke navijaju za Zvezdu, iako je on strastveni Partizanovac, a prisetio se i perioda devedesetih i demonstracija...

"Ovo je prvi čovek koji me čuvao u životu, tu se nije znalo ko koga čuva. Znamo se iz odbrambenih dana. Ivan je čovek koji me čuvao u demonstracijama", ispričao je Tadić, prisećajući se doživljaja sa demontracija i poznanstva sa voditeljem.

"Moja majka se i dan danas nada da ću je ja vratiti psihologiji i nekom normalnom poslu. Ona mi je prva poželela da ne postanem predsednik na prošlim izborima, iz razloga što se zna šta ovaj posao nosi sa sobom".

Na pitanje na šta je posebno ponosan u svojoj političkoj karijeri, Tadić je rekao: "Posebno sam ponosan na period kada sam bio ministar odbrane i kada se dogodilo nasilje na Kosovu 2004. Naši sunarodnici su bežali, crkve su paljene, delovalo je kako će se dogoditi pravi egzodus. Tada sam razgovarao sa predsedavajućim NATO-a, i uspeo sam, u dogovoru sa njim, da sprečim da se to dogodi. Na to sam najponosniji."

MAJKA MI JE POŽELELA DA IZGUBIM NA IZBORIMA!
 

Usledile su šale na račun predizborne kampanje, na šta je Tadić zamolio Ivanovića da prestane samo njega da kopira: "Šaraj malo, samo na moju kampanju si navalio. Čak i ono jagnje i grumen zemlje si iskopirao."

O hapšenju Mladića Tadić je rekao da su ga tadašnji saradnici obamanjivali o tome šta znaju o Mladiću, da ga je to razočaralo, i da će se to jednoga dana ispitati.

"Kada su me ujutru zvali, znao sam da je to to, ali to je bio jedan savim običan dan, u osnovi".

O političkim suparnicima je rekao da ih uvažava, ali da se duboko protivi njihovim stavovima, i da "nije baš sve dopušteno reći u politici". Tadić nije želeo da imenije čoveka za koga "odgovorno tvrdi da bi neuporedivo bolje mogao da obavlja funkciju predsednika Srbije, ali ne želi da se kandiduje."

Raniji snimak koji je Ivanović pustio u emisiji, a koji je slatko nasmejao Tadića.

A onda mu je Ivanović priredio muzičko iznenađenje: "Samo za tebe, legenda Dorćola – Džej Ramadanovski!"

Pošto je ponosan na kraj u kom je odrastao – Dorćol, i na njegov fudbalski klub, Džej je Borisu Tadiću poklonio dres fudbalskog kluba sa Dorćola. Za svoj kraj imao je samo reči hvale, jer je tu odrastao, a za najveću lokalpatriotsku konkurenciju smatra Čuburce.

Da može da vrati vreme, Tadić je rekao da bi se "sa knedlom u grlu" ponovo kandidovao za predsednika.

"U politici koliko god da uradiš, izgleda kao da ništa nisi uradio. Moja porodica, moj otac, moja deca, svi su zabrinuti za mene, jer se zna šta politika i mesto predsednika nose sa sobom, i to je ono što mene plaši – to što su oni uplašeni."

"Nisam čuo svoje korake već devet godina, nisam vozio kola, nisam prošao ovim gradom peške...Ponekad mi izgleda kao da ne živim ovde. To je život predsednika, život sa obezbeđenjem...",, zaključio je Tadić.

Na samom kraju Ivanović mu je poželeo fer borbu na izborima i obećao da više neće praviti aluzije na njegovu kampanju, iako mu je Boris na kraju to dozvolio.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2012. 08:33
Psihopata sa psihopatom ! Jedan kcerkin kostim oblaci psu a drugi antisrpstvom bivsu suprugu oterao u manastir ! Ovaj mali se toliko dao u ulogu da je raskopao i sa suprugom , pokusava da glumi cuvenog Minimaksa , a glup je kao tocak.E onda mora da je emisija na TV-prva bila dobra nema sta na nivou !
Subota 28.04.2012. 08:39
Ako je istina,dabogda se majki zelja ispunila,uz pomoc sv.Djordja.
Subota 28.04.2012. 08:53
Bio je ministar odbrane i kaže da je najponosniji na taj period. U vreme martovskih demostracija na Kosovo, evropa je s pravom očekivala da Srpska vojska udje na Kosovo, čak su pripremili i kampove za prihvat šiptara. A ovaj "naš" katlaban pomogao NATO neprijateljima da aktivno učestvuju u ubijanju Srba i raseljavanju iz Obilića, Kosova Polja, Miloševa, Lipljana koji i dan danas se ne mogu vratiti u svojim kućama. A on se ponosi sa tim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online