Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 24.05.2012.
16:36
Vestionline A

Iranski teroristi na korak od Joksimovića!

Ulične demonstracije, neredi, proterivanje ambasadora i celog osoblja ambasade Irana u Bakuu, zatvaranje granice prema ovoj zemlji, policijske kontrole na svakom ćošku, terorističke pretnje... Ovako izgleda trenutna situacija u glavnom gradu Azerbejdžana, u kojem se održava i takmičenje za pesmu "Evrovizije"!

Večeras otvara drugo polufinalno veče

Pored političkih problema, tu su i oni vezani za održavanje Evrovizije. U organizacionom odboru takmičenja zavladala je panika, naročito jer se baš i nisu proslavili dobrom organizacijom prve polufinalne večeri. Mnogobrojni komentatori i izveštači uložili su žalbe jer gotovo ništa nije urađeno po prvobitnom scenariju, a tokom prenosa otkazao je i deo tehnike, pa su neki predstavnici ostali bez monitoringa.

Ipak, naša ekipa sa Željkom Joksimovićem na čelu nalazi se na sigurnom, u svom hotelu. Bez obzira na sve, očekuje se uspešan nastup i uspeh našeg predstavnika i Srbije.

Željko: Doveli smo nastup do savršenstva

 Predstavnik Srbije otvoriće drugo polufinalno veče popularnog takmičenja, a kako kaže, siguran je u svoj nastup. S obzirom na to da je proglašen za jednog od favorita za pobedu, i sam naglašava da se nada najboljem.

- Posle prvog polufinala i prve generalne probe pred večerašnji nastup, svi se osećamo fantastično. Nastup smo doveli do savršenstva i mislim da smo na pravom putu da napravimo najveći uspeh zbog koga smo i došli. Dobra atmosfera je u ekipi i svi verujemo u to što radimo, a to je videla i publika na probama kao i novinari. Ekspedicija Srbije u Bakuu je vrlo zapažena, dobijamo aplauze i nadamo se najboljem, rekao je Željko Joksimović koji večeras otvara drugo polufinalno veče.

"Poslednji put pevam na Evrosongu"

 

Željko trenutno važi za jednog od favorita na Evrosongu, među prvih pet je na kladionicama, a interesovanje za njim je ogromno. Ipak, naš predstavnik je u intervju za sajt Evrovizije potvrdio da će večerašnji nastup na Pesmi Evrovizije njegov poslednji kao solista.


- Definitivno je ovo moj poslednji nastup na ovom takmičenju. Tačno je da poslednji put nastupam kao solista na Evrosongu – rekao je Željko.


Večerašnje takmičenje otvoriće upravo Željko Joksimović svojom kompozicijom "Nije ljubav stvar", za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, a pratiće ga muzičari "Ad hok orkestra" Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.


- Ne razmišljam o tome pod kojim rednim brojem nastupam, jer mislim da smo se mnogo dobro pripremili. Možda ćemo skinuti tenziju kada će da dođe naš red da nastupimo – otpevamo prvi. Imamo mnogo dobar osećaj, a cilj ne krijemo – da Srbiju dovedemo na naviše moguće mesto na ovom takmičenju - rekao je predstavnik Srbije iščekujući večerašnji nastup.


Inače, Željko je 2004. učestvovao na Evrosongu sa pesmom "Lane moje" koja je proglašena za najslušaniju pesmu ikada i tada je osvojio drugo mesto.

Dve godine kasnije (2006.) Željko se pojavio na festivalu kao kompozitor pesme "Lejla" koju je izvodila grupa Hara Mata Hari.

Dvostruku nastup je imao 2008. godine kada je bio voditelj programa Pesme Evrovizije koji se održavao u Beogradu sa Jovanom Janković koja mu je kasnije postala žena i kao kompozitor pesme "Oro" koju je izvodila Jelena Tomašević.

Posle pune četiri godine (2012.) Željko se vratio na Evrosong sa pesmom "Nije ljubav stvar" kojom će pokušati da vrati ovo muzičko takmičenje u Beograd.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.05.2012. 17:53
Какви црни терористи ? Дајте људи немојте учествовати у лажи ! Солжењицин би рекао "Не живети по лажи, не учествовати у лажи" и на тај начин и мали и велики може допринети да се лаж (попут ове западне) сруши . http://www.srbinaokup.info/Sabor.html
Petak 25.05.2012. 14:59
Eto heroja, peva u poluratnim uslovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online