Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 10.08.2012.
09:00 >> 10:46h
D. Dušanić - Vesti A

Rade Šerbedžija: Učio sam Breda Pita da peva sevdalinke

Mnogo glumaca latilo se mikrofona i oprobalo se u ulozi pevača. Glumci rado zapevaju, zasviraju, snimaju singl ili album, održavaju koncerte, učestvuju na festivalu, zarade koji dinar i to im polazi od ruke. Naravno, njihova zarada nije ni približna honorarima njihovih kolega iz sveta, ali naši glumci su dokazali da publika rado sluša njihovu pesmu, pa ne čudi što je sve veći broj onih koji s uspehom sede na dve stolice. Rade Šerbedžija otkrio da je čuvenog holivudskog glumca naučio pesmu "Moj dilbere", a mini koncert su imali u jednom restoranu u Berlinu,

 Kad Bred Pit zapeva Anđi "Moj dilbere"

Đuza otpevao "Devojko mala"


Početkom 60-ih godina megahit Darka Kraljica "Devojko mala" otpevao je Đuza Stojiljković u filmu "Ljubav i moda".

 

U "Crnom bombarderu" istakao se pevački rokerski duet Anica Dobra i Dragan Bjelogrlić, a njihova pesma "Hodam kao zombi" bila je veoma popularna među tinejdžerima.

 

Bjela je imao još muzičkih uspeha i sa kolegom Nikolom Kojom snimio pesmu "Dok dobuje kiša u ritmu tam-tama". Song "Ona hoće mambo", iz pozorišne predstave "Trinidad", koju su pevali i snimili na albumu u duetu Branka Katić i Branko Vidaković, bila je veoma slušana.

 

Jedna od traženijih pop-balada je "Bubamara", koju su zajedničkim snagama izveli Branislav Lečić i Knez. Sa grupom Legende na Beogradskom proleću pobedu je odneo glumac Marko Nikolić.

Početkom sedamdesetih godina prošlog veka jedna od najtiražnijih ploča bila je "Ne daj se, Ines", koju je maestralno snimio Rade Šerbedžija. Pre četiri godine glumac sa holivudskom karijerom, ali i priznati muzičar, prepevao je svoj najveći hit:


- Kad sam je prvi put snimio "Ines", operisao sam bio zub i imam osećaj da izgovor, pogotovo slova "š", nije bio na pravom nivou. Zbog toga sam rešio da je još jednom snimim - objasnio je Šerbedžija.

Rade je nedavno otkrio da je upravo on Bredu Pitu objasnio šta su to sevdalinke! Pola sata podučavao je partnera Anđeline Džoli da peva njegovu omiljenu sevdalinku "Moj dilbere".

Pitov i Šerbedžijin "performans" organizovan je u jednom restoranu u Berlinu, kada su bili gosti na tamošnjem filmskom festivalu.


- Kako je to zvučalo, bolje da ne znate - rekao je Šerbedžija.


Glumica Katarina Žutić nedavno je izjavila da se ozbiljnije posveti muzičkoj karijeri. Ćerka glumačkih velikana Miloša Žutića i Svetlane Bojković minule dve godine bila je i disk-džokej. Nedavno je osnovala bend Kamikaze, u kome svira bas i peva.


- Plan nam je da s jeseni objavimo prvi singl, pa spot. Onda sledi drugi singl i drugi spot i tako redom, a sve će moći besplatno da se skine sa neta - rekla je Katarina Žutić.


Dragan Jovanović je krajem 90-ih pevao i bio vođa grupe Kuguars, a zajedno sa njim su svirali i Bogdan Diklić, Dejan Matić, Rade Marković, Nikola Đuričko, Boris Milivojević i Tibor Tot, a njihovi hitovi poput "Dejo, majstore", "Bluz plavih bluza" i "Zidareva ljubav" i dan-danas se pevaju.


U biografiji Srđana - Žike Todorovića piše da je glumac i rok muzičar. Sin Bore Todorović bio je bubnjar legendarne grupe Ekatarina Velika. Ivan Bosiljčić, koji je miljenik ženske publike, sjajan je recitator i pevač.


Godine 2006. malo je nedostajalo da nas na Pesmi Evrovizije predstavlja pesma "Ludi letnji ples" i dvojac Marinko Madžgalj, koji je ovu numeru izveo zajedno sa svojim višegodišnjim kompanjonom Ognjenom Amidžićem iz grupe Flamingosi i Ljubišom Stojanovićem Luisom.


Ne samo da je izvrstan glumac, nego za Sergeja Trifunovića mnogi stručnjaci tvrde da je i odličan gitarista i pevač, veliki zaljubljenik u rokenrol. Mada zna i harmoniku da uzme u ruke, da zapeva i narodnjake. Prošle zime Trifunović je na Zlatiboru vežbao sa užičkim bendom Arhivska zabava, išli su zajedno i na mini turneju.


- Mi smo društvo iz srednje škole. Odavno se znamo, negujemo čist rokenrol. Volim da sviram i hoću dobro da se provedem. A s kim ću bolje nego sa ljudima koje znam tolike godine. Dokle će trajati? Sve dok nam bude lepo, voleo bih da to bude na duže staze. Ja sam najgori muzičar među njima - rekao je pre nekoliko meseci Sergej.


Dugačak je spisak glumaca koji su podjednako uspešni i na muzičkoj sceni, a među njima su Snežana Savić, Branko Đurić Đura, Gorica Popović, Suzana Petričević...

POVEZANE VESTI

Petak 10.08.2012. 12:51
Nekako starost razlicito djeluje kod razlicitih ljudi! Ili bolje:s kim si,takav si!
Petak 10.08.2012. 09:16
http://www.youtube.com/watch?v=ZpDQJnI4OhU mislis na ovo ? samo kad bi se zaebavali...........xexexexe.......!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online