Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.12.2013.
16:03
D. Dušanić - Vesti A

"Mojoj sestri se ne sviđa pesma za Evrosong"

Tijana Dapčević (37) peva, glumi i priprema se za odlazak na Evrosong u Dansku kao predstavnik rodne Makedonije.

Uspešna i kao glumica: Tijana Dapčević (desno) u predstavi "Maratonci trče počasni krug"
 


- Pesma sa kojom ću se takmičiti u Kopenhagenu je odabrana, ali je još dorađujemo. Premijerno ću je izvesti na makedonskoj televiziji 22. februara, kada ćemo konačno reći njen naziv i ko su autori - kaže Tijana.

Ona ističe da su joj scenski nastup, garderoba i frizura na evrovizijskoj sceni, za sada, u drugom planu.


- Najvažnija je pesma koja je u brzom ritmu, skroz u mom fazonu i očekujem da ćemo napraviti pravu žurku na sceni. Posle dočeka Nove 2014. godine, koju ću radno proslaviti na skopskom trgu, produžiću boravak u Makedoniji, kako bih u studiju pesmu doradila sa kompozitorom i producentom. Čeka nas naporan posao, imam veliku odgovornost i ne želim ništa da prepustim slučaju.

Beba se ne naručuje

Pokazuje li Vuk interesovanje i talenat za muziku?
- O da, stalno peva, sve zna, a najviše voli balade, ljubi ga majka. Izrazio je želju da hoće i on da peva sa decom, pa ga vodim na audiciju za hor Čarolija - kaže Tijana.
Traži li Vuk batu ili seku?
- Traži, traži, voleo bi da ima društvo, ali to ne može po narudžbini i ne planira se tek tako. Voleli bismo i Milan i ja da proširimo porodicu, ali. Kad se bude desilo, čuće se.

Kako je pesmu ocenila vaša sestra Tamara Todevska, koja je takođe pevačica?
- Njen prvi utisak je: "Meni se ovo ne dopada!" Ali, to je dobro i nije ništa čudno, jer što se njoj ne svidi, postane hit. I ranije se dešavalo da kaže za mnoge moje pesme da su bez veze, a mišljenje nije promenila ni kasnije pošto su pokupile pozitivne kritike, bile tražene i slušane. Ona čvrsto stoji iza svojih stavova. Inače, Tamara će mi sigurno pevati prateće vokale, tako ćemo udruženim sestrinskim snagama krenuti u Dansku na Evrosong. Očekujem i podršku dijaspore, svih zemljaka sa prostora bivše Jugoslavije.

Postajete i sve ozbiljnija glumica, uloge se nižu jedna za drugom, kao i pozitivni komentari na vaš glumački rad...?
- Da čovek ne poveruje, ali tako ispada. Već sam dobila ponudu za još jednu pozorišnu predstavu! Ipak, rad na toj ulozi će uslediti posle Evrosonga, u junu ili pak naredne jeseni. Treba napraviti malu pauzu, ne treba da idem baš iz uloge u ulogu. O tome ćemo pričati dogodine. Trenutno igram u tri predstave - "A, gde su kokoške", "Pukla bruka" i "Maratonci trče počasni krug".

Stižete li da zapevate na koncertima?
- Sve je pitanje dobre organizacije, mada moram priznati kada je muzika u pitanju nije više kao što je bilo pre pet-šest godina kada je gotovo svaki nastup bio radan. Sada imam koncerte dva-tri puta mesečno, što je meni super i ne oduzima mi previše vremena.

Da li ste vodili sina Vuka u pozorište?
- Nisam, jer smatram da je još mali za ozbiljan, veliki teatar. Ipak, on me je gledao u dečjoj predstavi "Velika avantura" gde igram sa Leontinom Vukomanović i Minjom Subotom. Prisustvovao je nekoliko puta kada smo je izvodili, pošto ova predstava traje već četvrtu sezonu. Bio je beba kada je došao prvi put da nas vidi, a sada već zna sve napamet.
 

Ne glumim Deda Mraza

- Porodično idemo za Skoplje za Novu godinu. Milan i Vuk će se lepo obući, utopliti, zabundati, pa će i oni skakutati oko bine na trgu i zajedno ćemo ispratiti staru i dočekati Novu godinu. Ako bude baš hladno, moji roditelji stanuju blizu trga, pa će moći da skoknu kod bake i deke da se ogreju ako zatreba. Inače, do sada nisam bila u prilici da igram Deda Mraza, ni za kućne potrebe, jer imam drugara koji se bavi tim poslom za praznike sa odličnim kostimom i maskom, kao da je upravo doputovao iz Laponije. I kako onda da ne verujemo da on postoji?!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online