Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.03.2010.
09:05
Vestionline A

Monti Pajtonovci u Beogradu!!

U čast svog 40-og rođendana grupa "Monti Pajton" ponovo je na okupu, izvodeći nesvakidašnji, ekstravagantan muzički komad: "Nije Mesija (On je jako nevaljao momak)", koji će biti prikazan u Beogradu i gradovima širom sveta 25. marta, što će biti jedino njegovo bioskopsko prikazivanje. Beogradska projekcija zakazana je za 20:10 sati u digitalnoj sali multipleksa "Kolosej", a komad nije titlovan na srpski.

Ekstravagantan muzički komad, "Nije Mesija (On je jako nevaljao momak)" [Not the Messiah (He’s a Very Naughty Boy)], je humorističan muzički miks popa, velških himni, kantrija, hip-hopa, brodvejske pozorišne muzike, i muzike Boba Dilana iz njegove mumlajuće faze sa električnom gitarom i harmonikom.

Snimak izvedbe ove ekstravagance, zasnovane na Pajtonovom “Žitiju Brajanovom” i Hendlovom “Mesiji”, sa Britanskim simfonijskim orkestrom i horom, u bioskopima širom sveta biće emitovan samo jednom i istog dana, 25. marta.

“Nije Mesija” je komični oratorijum čiji su autori kompozitori “Spamelota”, Erik Ajdl i Džon Dupre, zasnovan koliko Pajtonovom “Žitiju Brajanovom”, toliko i Hendlovom “Mesiji”.

Majkl Pejlin kao Imperator

U pitanju je satira klasičnog Hendlovog dela “Mesija”, u kom se muzički žanrovi kreću od popa, velških himni, kantrija, hip-hopa, brodvejske pozorišne muzike, do muzike Boba Dilana. Ovaj neobični miks Erik Ajdl opisao je kao “barok-en-rol”.

Povodom četrdesetogodišnjice postojanja grupe “Monti Pajton”, njeni članovi su izveli ovaj komad u Rojal Albert holu, oktobra 2009. Ovo je ujedno i jedina izvedba komada u Evropi, a HD snimak ovog ekstravagantnog muzičkog doživljaja (pripremljen za emitovanje sa 2k digitalnih projektora) će biti prikazan u bioskopima u celom svetu samo jednom, 25. marta.

“Nije Mesija” je suptilna i vešta mešavina klasične muzike i humora, namenjena kako ljubiteljima Pajtonovaca, tako i ljubiteljima klasične muzike. U komadu se pojavljuju Ajdl, Majkl Palin, Teri Gilijam i Teri Džons. U komadu se takođe pojavljuju gajde, a i ovce.

Legende satire

 

Pre “Letećeg cirkusa Montija Pajtona” koji se na televiziji emitovao od 1969. godine, članovi grupe radili su kao glumci i scenaristi u okviru zabavnog programa BBC-a. Želeći da prekinu tradiciju uštogljenih komedija, počeli su da snimaju skečeve zasnovane na improvizaciji i trenutnoj inspiraciji.

 

Grupa “Monti Pajton” snimila je i tri igrana filma “Zlatni gral”, “Žitije Brajanovo” i “Smisao života”. Svaki od članova je razvio i autorsku karijeru. Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) dodelila je 2009. grupi “Monti Pajton” povodom 40 godina postojanja dodelila Nagradu za životno delo. Prvu BAFTA nagradu su primili 1987. godine za izuzetni doprinos britanskom filmu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online