Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 23.01.2015.
09:50
E. V. A

Zbogom, Kemo!

Drugi dan nakon smrti Kemala Montena (66) na estradi ne prestaju da pričaju o ovom velikom umetniku, pevači se prisećaju anegdota sa uvek veselim i raspoloženim Kemalom, a svi se slažu u jednom - kompletna scena bivše Jugoslavije izgubila je mnogo njegovom smrću.

Z. K. Munja
Ostale uspomene: Kemal Monteno i Zdravko Čolić na jednom od nastupa
 

- Kad sam bila mala, mazila sam televiziju kad bih ugledala Kemala Montena i govorila mami: "Ovo je jako dobar čovek..." Napisao je pesmu s kojom sam se vraćala u život nakon teških situacija... Imala sam sreću da s njim nekoliko puta zapevam, a puno puta da s njim sednem i umirem od smeha.

Otišao je moj dobar čovek tamo gde raste zelenija trava i gde je nebo plavlje. Pretužna sam, puklo mi je srce! - rekla je Severina Vučković. Goran Bregović ne krije da ga je mnogo potresla vest o smrti Montena.

- Otišao je veliki čovek. Palo je veliko drvo, što je veliki i težak gubitak za Sarajevo i našu kulturu - kazao je Brega. I Zdravko Čolić se teško suočio sa gubitkom velikog prijatelja i saradnika koji mi je napisao neke od najvećih hitova koje je otpevao u karijeri.

Njegove pesme su večne

Miroljub Brzaković Brzi ne krije da uz pesme Montena odrastao i zaljubljivao se.
- Posebno mi je draga Kemina kaseta "Muzika, ljubavi moja", i uvek rado slušam naslovnu numeru. Monteno je imao veliku dušu, a to se osećalo i u njegovim pesmama koje je napisao za sebe. A zahvaljujući upravo Keminim kompozicijama, neke naše kolege su postali velika imena. Otišao je još jedan umetnik u večnost, a njegove pesme su i pre toga postale večne.                                                D. D.

- Otišao je moj dragi prijatelj, ali samo fizički. Njegov duh će biti tu uz nas, kao i njegova muzika zahvaljujući kojoj će živeti večno - rekao je Čola. Željko Joksimović oglasio se na društvenoj mreži Tviter: "Ode moj dobri Kemo. Počivaj u miru dragi prijatelju", napisao je Joksimović.

Saša Popović, direktor Grand produkcije, ne krije tugu zbog smrti Montena.
- Osećam neizmernu tugu zbog odlaska našeg velikog prijatelja, vanserijskog umetnika i čoveka koga smo svi neizmerno voleli. Nadao sam se da će Kemo u bici za život izaći kao pobednik, ali na žalost želja mi se nije ispunila. Koristim ovu priliku da u ime Grand produkcije izrazim duboko saučešće njegovoj porodici i prijateljima - rekao je Popović.

Oglasila se i Lepa Brena koju je vest o smrti prijatelja zatekla na Tajlandu gde se odmara sa porodicom.
- Izuzetno mi je žao što nisam u zemlji da lično izjavim saučešće Kemalovoj porodici. On je bio moj dragi prijatelj. Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i za sve nas koji smo ga voleli, za muzičku scenu u celini koju je svojim delom zadužio - poručila je Brena.

- Potpuno sam zatečen i potresen vešću o odlasku Kemala Montena. Kemo je bio jedan od heroja moje mladosti, veliki kantautor... Cela muzička scena i pop kultura je izgubila jednog velikog umetnika - napisao je na društvenim mrežama Dino Merlin.

Mnogo pevači od Vardara do Triglava opraštaju se na razne načine od Montena uvereni da će on ostati da živi u svojim pesmama u koje je utkao svoju dušu, emocije i sav raskoš svog muzičkog talenta.

Otišao pesnik i boem

- Otišao je! Najveći pesnik, kompozitor, pevač, boem i moj veliki prijatelj. Bila je privilegija i zadovoljstvo poznavati Kemu i družiti se sa njim. Neka ga anđeli čuvaju... - rekao je Miša Mijatović, dok je Ana Bekuta poručila: "Počivaj u miru, dragi Kemale! Ostaju nam tvoje divne pesme. Imao si se i rašta roditi..."
- Osećam se prazno. Ostao sam bez nekoga čiji gubitak neću prežaliti ceo život. Uvek sam govorio da je Kemo deo moje porodice - rekao je Boris Novković koji je svojevremeno s Kemalom snimio duet "Daleko" koji je postao veliki hit.           D. D.

POVEZANE VESTI

Petak 23.01.2015. 10:46
Kema je jedan od retkih koji može stati rame uz rame legendi Tomi Zdravkoviću . Velikani odlaze a njihove pesme pevaće pokolenja . Počivaj u miru dragi Kemo .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online