Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.02.2015.
12:29
blic.rs A

Naše zvezde koje Hrvati žele da vide (i čuju)

Iako su hrvatski pevači velike zvezde u Srbiji i neretko pune hale i dvorane, situacija nije ista kada je u pitanju gostovanje srpskih izvođača u susedstvu. Ipak, pojedini izvođači sa domaće estrade gostuju u Hrvatskoj i više nego što se misli.

Beta/D.G.
On je najsjajnija naša zvezda u Hrvatskoj: Željko Joksimović

Moglo bi se reći da je najveća zvezda u Hrvatskoj pevač Željko Joksimović. Nakon “Evrovizije”, Željku su se otvorila mnoga vrata na prostorima bivše Jugoslavije. Pre nekoliko godina Željko je napunio plato u Zagrebu, gde je zapevao pred više od 20.000 ljudi,a  prošle godine je napunio dvoranu "Lisinski".

Velike zvezda u Hrvatskoj je i Đorđe Balašević. Balašević je u zagrebačoj “Areni” 2010. godine održao koncert pred 20 hiljada ljudi.

Iste godine Arenu je napunio i Željko Samardžić. Samardžić je 2012. nastupio i u klubu “Hacienda” u Vodicama. Međutim, uprkos tome što je uspeo da napuni klub i što je vladala dobra atmosfera, u noći nakon nastupa desio se incident sa kamenovanjem i vatrenim oružjem.

Među folk pevačima Aca Lukas je uvek rado viđen gost u Hrvatskoj. Lukas najčešće nastupa u zagrebačkom klubu “Ludnica” , “Hill”, u klubu “Ludnica" u Bakru, kod Rijeke, kao i u Vodnjanu. Klubovi su puni kada je njegov nastup, sedi se i na ogradi, svi pevaju i prava je ludnica.

youtube.com/Sandra Afrika
Hit među Hrvatima: Sandra Afrika

Pevačica koja puni klubove širom Hrvatske je Sandra Afrika. Priča se da je za doček 2015. godine u u Primoštenu dobila 15.000 evra. Kada Sandra nastupa klubovi su dupke puni. I ove godine će Sandra obići Hrvatsku na nastupima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Šibeniku, Virovitici, u Vodicama i u drugim mestima.

Oni često gostuju u Hrvatskoj

U Hrvatskoj često nastupaju i Seka Aleksić, Saša i Dejan Matić. Mile Kitić je vrlo omiljen, a tu su i Neda Ukraden, Vesna Zmijanac i drugi. Seka Aleksić već godinama puni klubove po Hrvatskoj, od Zagreba, Splita, Makarske, Medulina i drugih mesta. Saša Matić će 13. februara imati veliki koncert u Velikoj gorici.

Z. K. Munja
Ništa bez Miroslava

Legendarni pevač Miroslav Ilić je bio rado viđen gost u Zagrebu. Ilić je prošle i pretprošle godine nastupao na festivalu “Rujan fest”, a publika je oduševljeno pevala sa njim u glas. Hrvatski mediji prenosli su da je publika "u transu pevala najveće hitove narodnog pevača Miroslava Ilića". Miroslav je 2010. napunio i zagrebačku Arenu. Ove godine hrvatski branitelji pokušavaju da zabrane održavanje koncerta u Vinkovcima, ali budući koliko publika voli njegove pesme, teško da će uspeti.

Bajaga je "zakon"!

Neki srpski bendovi odlično prolaze u Hrvatskoj. Jedan od njih je i beogradski bend "Sars" koji je prošle godine napunio veliku dvoranu zagrebačkog "Doma sportova", iako su pre toga često nastupali po Hrvatskoj, u Zadru, Rijeci i u Splitu.

Tu je i bend "Repetitor“ koji ima zakazana gostovanja, a i "E-play" treba da se pojavi u Splitu krajem meseca, a i "Goribor“ je osvojio pažnju tamošnje publike.

I velike rok zvezde kao što su "Partibrejkersi", "Električni orgazam" i "Disciplina kičme" uvek uspevaju da napune klubove po Hrvatskoj.

G. Gligorević
"Odlepe" kad čuju njegovu "muziku na struju": Bajaga

Ipak, možemo reći da je Bajaga sa svojim bendom možda i najveća zvezda u Hrvatskoj, budući da dosta gostuje i uvek puni dvorane. Bajaga je prošle godine održao odličan koncert u Opatiji na otvorenom i uspeo da rasproda tri nastupa u zagrebačkoj "Tvornici". Njegov veliki koncert u "Šalati" u Zagrebu 2013.godine pred nekoliko hiljada ljudi je i prvi koncert nekog srpskog muzičara koji je snimala i prenosila Hrvatska televizija (HRT). Nastup je bio odličan i publika je pevala u glas.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online