Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.09.2016.
02:00
B. Mandić - Vesti A

Tamara osvojila Brodvej u 82. godini!

Ikona jugoslovenske i srpske modne scene Tamara Bakić opčinila je njujoršku publiku na reviji Bate Spasojevića. Dama, kojoj vreme ne može ništa, zatvorila je reviju našeg poznatog dizajnera na Brodveju, uz gromoglasan aplauz i ovacije publike. Upravo je Tamara, koja i u 82. godini suvereno vlada pistom, bila je Batina muza za kolekciju Body&Soul za proleće/leto 2017, rađenu u kombinaciji materijala, svile, kože i džinsa.

youtube.com/Bata Spasojevic Official
Ovacije: Tamara Bakić i Bata Spasojević na pisti

- Uvek svoja, savršeno obučena. Uprkos svojim godinama, Tamara je još moderna, i ako kojim slučajem ne znate koliko ima godina, po njenoj pojavi, stavu, hodu, odabiru garderobe, to nikada ne biste mogli da pogodite. Sam naziv kolekcije Boddž& Soul prožima tri pojma koja svi mi treba da negujemo. Duh, bogatstvo i negovanje naše duhovnosti, telo je hram duha, a duh i telo nadograđujemo stilom oblačenja. Garderoba je vizuelno predstavljanje. Sva tri pojma - duh, telo, vizuelno predstavljanje, treba konstantno da negujemo i nadograđujemo, i to je to prožimanje duha i tela - objašnjava Spasojević.

Srpski kreator je poziv za gostovanje u čuvenom Gotam holu dobio od Ankit Runijara, kreativnog direktora "Elucid magazina", koji je organizovao modni događaj "World Fashion Parade", sa ciljem da se kroz modu promoviše mir u svetu i zaštita ženskih prava.

Tamara je, kaže Bata Spasojević, još u bekstejdžu dobijala komplimente:

- Mnogi su joj prilazili i hvalili da izgleda jako i moćno u mojim kreacijama. Tokom same revije publika je stalno reagovala i komentarisala kako su oduševljeni dizajnom.

Zbunjena publika

- Nakon revije desilo se nešto neobično. Publika je pod uticajem onoga što je videla na mojoj reviji napustila prostor misleći da je to kraj i ostavila začuđenog američkog kreatora koji je trebalo da ima reviju posle mene. On je inače pobednik čuvenog američkog TV projekta Runaway.
To je TV emisija u kojoj se takmiče nepoznati modnih kreatora, a glavna nagrada je upravo samostalna revija na njujorškoj Nedelji mode - kaže Bata Spasojević, koji najavljuje saradnju sa poznatom američkom stilistkinjom koja se brine o izgledu političara i muzičkih zvezda.

Ni junakinja revije nije krila radost.

- Presrećna sam što sam opet u ovom čudesnom gradu. Raduje me što sam učestvovala na reviji Bate Spasojevića, čija moda briše sve granice. Može da se uklopi u sve zemlje na planeti. Njujorška publika je posebna, prefinjenog ukusa i zna da ceni autentične vrednosti - izjavila je za "Vesti" Tamara Bakić.

Prkosi godinama

Samo je nebo granica - i može se reći da je ovo životni moto Tamare Bakić. Dama koja bez ijedne estetske intervencije prkosi godinama i pokazuje da mladost duhovna, a ne fizička kategorija.
Rođena Somborka debitovala je kao manekenka 1958. godine na Sajmu mode u Beogradu. Bio je to sudbinski dan za jugoslovensku modu, jer je upravo Tamara ustanovila manekenstvo kao profesiju. Osnovala je 1967. godine Udruženje manekena, koje postoji i dan-danas. Moda je u to vreme bila deo kulturnog establišmenta, a manekeni su bili svojevrsni ambasadori. Seća se nastupa u Dvorcu sportova u Moskvi, u gradu iz bajke Teheranu, Njujorku, Parizu... Danas radi kao urednik modne rubrike u "Ilustrovanoj Politici".
Što se tiče recepta za lep izgled, Tamara ne krije:
- Dan počinjem čašom tople vode i vitaminom C, pa onda popijem kafu bez šećera. Obavezno uradim 5 tibetanskih vežbi, svaku po 21 put i za to mi je potrebno desetak minuta. Stanujem u centru Beograda, autobusom se vozim samo kad moram i uglavnom svuda idem pešice.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online