Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.06.2017.
14:05
Vestionline A

Odbrana rokenrola na Beogradskoj tvrđavi

Prvi Singidunum fest, na kojem će nastupiti jedanaest bendova sa rok-pank scene, biće održan u subotu, 24. juna 2017. godine na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, u organizaciji "Route 011".

Promo (Route 011)
 

Te večeri će se na sceni naći Električni orgazam, jedan od začetnika novog talasa u SFRJ. Davne 1981. godine sa Idolima i Šarlom akrobatom snimili su "Paket aranžman", koji se smatra jednim od najboljih i najznačajnijih albuma YU rok scene. Takođe, nastupiće i Ritam nereda, koji proslavlja 30 godina uspešne karijere. Krajem aprila je ovaj bend objavio specijalno izdanje povodom tog jubileja, koje nosi simboličan naziv "30 godina". Na Kalemegdanu će svirati i Direktori i NBG, koji su se prošle godine vratili na scenu posle dugogodišnje pauze, zatim Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, 357, Elvis Jr. Kurtovich, The Bite, Scordisci, Blanquito cojones i Kontras.

- Kalemegdan je kultno mesto za svirke jer su tu nastupali pioniri rokenrola poput legendarnog Mileta Lojpura i veliki novotalasni bendovi početkom osamdesetih godina. Na Kališu je bio i početak kraja nikada prežaljene Ejmi Vajnhaus, tako da to mesto ima neku čudnu magiju koja je nedokučiva i nikad se ne zna u kom pravcu će otići. Čast je nastupiti u probranom društvu na Singidunum festu, a ja obećavam da ćemo pružiti svoj maksimum i napraviti atmosferu za pamćenje. Odsviraćemo sve hitove koje su obeležili karijeru Blaže i kljunova i zajedno sa kolegama iz drugih bendova udariti temelje Singidunum festa za naredne decenije - rekao je Inspektor Blaža, poznat po nezaboravnim pesmama posvećenim Pameli Anderson, fudbalskoj reprezentaciji, legendarnom košarkašu Dejanu Bodirogi i drugim hitovima.

I članovi kultnog beogradskog pank benda Direktori pripremaju se za nastup na festivalu i poručuju:

- U novoj epizodi osvajamo Kalemegdansku tvrđavu uz pomoć starih hitova i nove energije služeći se iznenađenjem i trikovima u borbi protiv sumnjivih tipova i lažnih mitova, zajedno sa sa braćom iz Ritma Nereda, Bajta i ostalim prisutnim vitezovima i Keltima.

Ulaznice za Singidunum fest mogu da se kupe po ceni od 1190 dinara na prodajnim mestima Gigstix-a i DD tickets-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), Žila Shopu (Belgrade Design District, Čumić), pabu Cigla & Krigla i 011 Shopu.

Fb event: www.facebook.com/events/1335541799836247

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online