Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.08.2011.
08:00
S media A

Kako da vam kosa ne posedi

Prve sede mogu da se jave i u mladosti, pa i u dvadesetim godinama. Prvo se primete na slepoočnici, a do kraja pedesetih u proseku je 80 odsto dlaka srebrnkasto.

Dok na muškarcima seda kosa može da izgleda seksi, žene se svim silama trude da je sakriju
 

Za gustu i sjajnu kosu konzumirajte hranu bogatu esencijalnim i omega masnim kiselinama, poput maslinovog ulja, avokada, i raznih orašastih plodova i semenki, zatim bogatu vitaminima B i E, magnezijumom i cinkom. Probajte i maske koje se u istočnim zemljama tradicionalno koriste za odlaganje pojave sedih vlasi.

Maske

Kosa s godinama postaje suva, tanja, dlake sporije rastu, lako se lome i gube sjaj. Da biste kosi vratili sjaj, dvaput nedeljno koristite maske čiji su osnovni sastojci kvalitetna ulja i puter. Snažna masaža glave prirodnim uljima dokazano je dobro sredstvo u borbi protiv sedih. Različita ulja možete da koristite pojedinačno ili u kombinaciji sa drugima. Najpopularnije je kokosovo, ali efikasno je i bademovo, maslinovo, ricinusovo i ulje jojobe. Ruzmarinovo je sve popularnije za tamnjenje kose. Dovoljno je nekoliko kapi. Uljane tretmane primenjujte dvaput nedeljno, a željeni rezultat biće vidljiv posle mesec dana. Takođe, tokom leta, zbog sunca i hlorisane vode, seda kosa ume da poprimi žućkaste tonove. Žutu boju neutralisaće specijalni, takozvani srebrni šamponi sa plavim i ljubičastim pigmentima, ili šampon na bazi žalfije.

Maska od maslinovog ulja

Beživotnoj sedoj kosi sjaj i jačinu vratiće maska na bazi maslinovog ulja i meda, koju bi trebalo primenjivati jednom nedeljno. Pomešajte jednake količine ulja i meda, smesu nanesite do korena, preko stavite plastičnu kesu, potom i topao peškir i posle pola sata kosu isperite i operite šamponom.

Isti postupak možete da primenite sa limunovim sokom, koji ćete pomešati sa kokosovim uljem i utrljajte na kosu. Ovaj prirodni tretman podjednako je efikasan za prevenciju nastanka sedih i opadanja kose, kao i vraćanje zdravog izgleda kose.

Crni biber

Dobro izmešajte 1 g crnog bibera, pola šolje kiselog mleka, po pola kašičice limunovog soka i bademovog ulja. Nanesite smesu na kosu i držite pola sata, potom isperite. Činite to dvaput nedeljno. To će vam pomoći da vratite tamniju boju kose i sprečite dalju pojavu sedih dlaka, savetuje Blic Žena.

POVEZANE VESTI

Petak 16.09.2011. 10:09
vredi pokusati. dobri saveti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online