Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.09.2013.
08:00
B92 A

Konačno izašao Samsungov pametni sat

Samsung je večeras u Berlinu predstavio dugo očekivani telefon-tablet "galaksi nout 3" (Galaxy Note 3), kao i pametni sat "galaksi gir" (Galaxy Gear). Tek treći po, moglo bi se reći senzacionalnosti na događaju bio je tablet "galaksi nout 10.1. 2014 edišn" (Galaxy Note 10.1 2014 Edition). Sva tri proizvoda biće u prodaji od 25. septembra. Najveća senzacija bio je pametni telefon, pa ćemo se ovaj put fokusirati na njemu.

"Gir" poseduje 1.63-inčni AMOLED displej rezolucije 320x320 piksela. Kamera koja se nalazi na kaišu dizajnirana je da beleži fotografije niske rezolucije i 720p video u trajanju od 10 sekundi, a tu je i BSI senzor sa 1.9 megapiksela.

Veliki šok izazvala je kompatibilnost sata, koji za sada radi isključivo sa "galaksi noutom 3" i "noutom 10.1" iako bi uskoro lista mogla da se proširi i na "galaksi S4", kada bude stigao apdejt za Android 4.3.

Uređaj pogoni 800 MHz procesor, a tu je i baterija snage 315 mAh, za koju u Samsungu kažu da može da izdrži ceo dan korišćenja. "Gir" poseduje i dva ugrađena mikrofona, zvučnik, blutut 4.0, žiroskop, 4GB internet memorije i 512 MB RAM-a.

"'Samsung galaksi gir dopušta korisnicima da žive punim plućima u svakom trenutku, a da su istovremeno i dalje povezani sa svojim Samsung galaksi uređajima. On obaveštava korisnike o pristiglim porukama, kao što su pozivi, SMS, i-mejlovi i druga obaveštenja, daje preliminarni prikaz tih poruka i omogućava korisnicima da prihvate ili diskretno ignorišu te poruke. Kada neka od pristiglih poruka zahteva nešto više od letimičnog pogleda, korisnici mogu jednostavno da podignu svoje Samsung galaski uređaje i njihova Smart rilej funkcija (funkcija pametnog prenosa) će odmah prikazati pun sadržaj poruke na ekranu", objašnjavaju u Samsungu funkciju ovog uređaja.

Glasovne komande

Ugrađeni zvučnici omogućavaju korisnicima da vode razgovore bez upotrebe ruku direktno sa "gir" uređaja, čime održavaju svoju vezu preko mobilnih komunikacija bez narušavanja svoje svakodnevne rutine. Na primer, korisnik koji izlazi iz prodavnice, ruku punih kesa, i dalje bi mogao da pozove nekoga telefonom tako što bi izgovorio glasovnu komandu u pametni sat bez dodirivanja ekrana. Korisnici takođe mogu da pišu poruke, da unose nove podatke u kalendar, podešavaju alarme ili provere kakvo ih vreme očekuje pomoću S Vojs tehnologije glasovnih komandi.

Zabeležite svoj svakodnevni život pomoću uređaja koji nosite oko ruke

Uz omogućavanje kontrola pametnih uređaja, "Samsung galaksi gir" uvodi i nekoliko novih karakteristika koje pomažu korisnicima da ovekoveče značajne trenutke u svom životu koji bi inače prošli nezabeleženo. Pomoću Memografer funkcije i kamere od 1,9 megapiksela, korisnici koji su negde u pokretu ili koji učestvuju u fizičkim aktivnostima mogu da snime i fotografije i video snimke, kako bi dobili brze, vizuelne zapise važnih informacija ili događaja iz svakodnevnog života, da bi ih podelili na svojim društvenim mrežama. Širenjem ovog koncepta brzih zapisa, Voice Memo omogućava korisnicima da zabeleže važne misli ili razgovore na uređaju koji nose oko ruke, te da te glasovne snimke sačuvaju u tekstualnom obliku na svojim Samsung galaksi uređajima.

Sve duži spisak kontrola za omiljene funkcije

Sa Galaksi gir uređajem, korisnici dobijaju pristup širokom spektru omiljenih funkcija koje ovaj novi modni dodatak čine još korisnijim. Novo poboljšanje bezbednosnih funkcija, Auto Lock automatski obezbeđuje ekran pridruženog pametnog telefona svaki put kada je Galaksi gir udaljen od pametnog telefona više od 1,5 metara, a zatim otključava telefon kada se uređaji ponovo približe jedan drugom.

Funkcija "nađi moj uređaj" pomaže korisnicima da pronađu svoje pametne uređaje koje su zaturili, tako što ih navodi da se oglašavaju zvučnim signalom, svetlucanjem i vibracijom. Sa Samsung galaksi gir uređajem, korisnici mogu i da kontrolišu muziku koja se reprodukuje na njihovim uređajima. Kao i kod tradicionalnih uređaja za reprodukciju muzike, on pomaže korisnicima da pregledaju, puštaju i zaustavljaju pesme čak i ako njihov pametni uređaj nije na dohvat ruke.

Konačno, gir funkcioniše i kao pedometar, prateći fizičku aktivnost preko unapređene tehnologije sa ugrađenim senzorom. Ova funkcija sistemski i automatski prati korisnika, tako da korisnik može da ima uvid u svoje ključne lične podatke, kao što su utrošene kalorije, broj učinjenih koraka i pređena razdaljina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online