Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 17.09.2014.
08:00
telegraf.rs A

Oružje budućnosti: Laser smrti na točkovima

Ovo oružje je odmah nazvano “laser smrti na točkovima“. Boingov laser od 10 kilovata može da obori bespilotnu letelicu koristeći samo haj tek senzore, a testiran je i funkcioniše u svim vremenskim uslovima.

Oružje HEL MD testirano je u svim vremenskim uslovima i pokazalo se da je u mogućnosti da pronađe i obori sve zadate mete
 

Laser, koji je montiran na kamion daje nagoveštaj kako bi oružja u budućnosti mogla da izgledaju. Koristeći nevidljive laserske zrake može obarati letelice, čak i rakete.

Oružje nazvano HEL MD je testirano u svim vremenskim uslovima, po magli, kiši, i po vetru, ali se pokazalo sposobnim da uvek pronađe i obori zadate mete.

Ovo je jedno od prvih oružja ovog tipa koje je predstavila američka vojska. Ono što je posebno bitno kod ovog oružja je njegova ekonomičnost. Laser troši samo dizel gorivo, i može da ispaljuje svoje zrake veoma brzo, pritom ne trošeći ni municiju ni ljudstvo.

Tokom dve serije demonstracija oružja, Boingovo oružje je ispunilo sva očekivanja i ostvarilo sve zadatke koji su pred njim bili zadati, oborivši 150 letećih objekata, što mortar raketa, što bespilotnih letelica. Posebno je bitno to što se ovo vozilo uspešno brani od mortara jer se oni spaljuju sa malih razdaljina, što nagoveštava da bi potpuna odbrana od ovakvog tipa oružja bila moguća kroz par godina.

Laser nišani mortar dok je još u vazduhu, tako da on izgori dok je još u vazduhu i ne eksplodira kad padne na zemlju. U suštini, kao da ga pretvori u kamen.

Dalji cilj Boinga je da poveća snagu lasera na 50 kilovata, kao i da ga u velikoj meri smanji da bi mogao da se montira na manja i mobilnija vozila, što bi značilo da može da se koristi na bojištima.

Sreda 17.09.2014. 08:32
Nista novo, ukradeni patent genija Tesle.
Sreda 17.09.2014. 08:35
Ocekujemo ukljucivanje americkog brabonjka koji ce nama glupima sad da pojasni kako je ova igracka iz Spilbergovih americkih filmova neunistiva....Samo mi i dalje nije jasno sta ameri cekaju kad su toliko mocni :-)...
Sreda 17.09.2014. 09:12
Mortar se na srpskom zove minobacac i ne ispaljuje rakete nego granate. Softver je zapanjujuci , sa grafikom Spektruma ili Komodora 16. U realnim uslovima, bice jos nevidjen uspjeh ako pogodi lebdeci cepelin na 120 metara daljine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online