Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.06.2011.
12:05
M. Filipović - Vesti A

Direktan let Čikago - Beograd: Od Rokforda, preko Zagreba

Direktan avio let Čikago-Beograd, koji će funkcionisati od petka, 17. juna, ići će preko Zagreba, a umesto iz Čikaga polaziće iz Rokforda, potvrdio je za "Vesti" Dusan Milićević, generalni menadzer kompanije "Air Plus".

Zbog ozbiljnih problema sa konsolidatorom iz Hrvatske, sa kojim jekompanija pre tri dana raskinula ugovor, "Air Plus" je ipak odlučio da putnicima koji su kupili karte do Zagreba ispuni obećanje i omogući direktan avio - let, u saradnji sa operaterom "Swift Air".

Zadržavanje od 40 minuta u Zagrebu

"Punjenje mesta za Hrvatsku išlo je katastrofalno, a nismo dobijali ni novac za karte prodate u Zagrebu, pa smo, nakon mogo intervencija, bili prinuđeni da sa konsolidatorom iz Zagreba raskinemo ugovor.

Tada su nam preostale dve opcije - ili da taj let poništimo i vratimo novac onima koji su kupili karte ili da ispunimo obećanje i stavimo ih na let za Beograd, što je za sve nas bila logičnija varijanta i veoma važna odluka u ovoj promotivnoj fazi direktnog leta.

Tako će oni koji su kartu kupili za 20. jun do Zagreba, putovati letom od 17. juna do Beograda, a avion će sletati u u Zagrebu i zadržati se 40 minuta - samo koliko da izađu putnici, bez prijema novih," kaže Milićević.


Zbog promene u redu letenja bila je neophodna i promena aerodroma, jer čikaški "O'Hare" nije mogao da prihvati novi raspored, a jedino je aerodrom u Rokfordu mogao da im izađe u susret.


"Aerodrom 'Chicago Rockford' je jedini mogao da prihvati promenu u rasporedu, a mi smo morali voditi računa i o daljim konekcijama za letove putnika koji iz Zagreba nastavljaju ka Sarajevu, Skoplju i drugim gradovima, koji bi u slučaju još većih promena i kašnjenja gubili i te letove.

'Rockford' je sat vremena od Čikaga, a mnogo putnika živi na severnom delu Čikaga, ili u Viskonsinu, pa ovo pomeranje kod njih nije izazvalo drastične reakcije.

Aerodromske službe za naše putnike su obezbedile besplatan parking, ukoliko do aerodroma dolaze svojim automobilima, ili besplatan prevoz autobusom, od terminala 5 aerodroma 'O'Hare' u Čikagu do aerodroma 'Rockford'.

Iskreno, procedura na tom aerodromu će za putnike biti mnogo brža, on je daleko manje prometan od čikaškog, pa verujem da će sa poletanjem i sletanjem sve biti u najboljem redu. Svakog putnika o ovim promenama obaveštavamo lično, pa su telefonske linije u našoj kancelariji ovih dana usijane," dodaje Milićević.


I prema njegovom priznanju, očigledno je da mnogi ne žele da se direktan let realizuje, pa ga mnogi na različite načine i bojkotuju, od ovog slučaja sa prodajom karata za Zagreb , do odbijanja JAT-a da u ovaj projekat uđe kao partner.


"Ja od juna prošle godine praktično nisam spavao, radeći na svakom detalju ovog komplkeksnog projekta, sa mnogo želje da posle 19 godina obnovimo direktan avio let do Beograda, a mnogo energije utrošio sam baš sprečavajući te bojkote sa raznih strana.

Uložili smo 6 meseci ozibljnog i teškog rada u ovoj godini, dobili dozvole do 20. decembra, pa sam siguran da ćemo, nakon 14. septembra, do kada traje visoka sezona, uspešno organizovati i zimski sobraćaj, i uredno dobiti potrebne dozvole za sledeću godinu.

Letom preko Zagreba do Beograda održavamo najveći mogući broj putnika, a nakon uveravanja da se u Zagrebu ne izlazi iz aviona, već samo pravi pauza od 40 minuta za iskrcavanje putnika, skoro niko nema ni dodatne primedbe ni dodatna pitanja.

Bilo je mnogo lošeg publiciteta i nečije želje da na sve moguće načine onemoguće realizaciju direktnog leta, ali mi smo bili uporni u nastojanju da obećanje ispunimo.

Sada je veoma važno da se let i realizuje, a svim našim putnicima dajemo uverenja da će 17. juna, na prvom promotivnom i svakom kasnijem letu, sve proteći u najboljem mogućem redu" - kaže Milićević.


Uz cenu od 1.250 dolara, novi red letenja je polazak iz 'Rockforda' u 21h petkom uveče, sa sletanjem u Zagreb u 13h i 40 minuta u subotu popodne i dolaskom u Beograd u 16h popodne. Na prvom leltu biće 235 putnika, uz mnoge VIP karte, a među putnicima će biti i generalni konzul Srbije, Desko Nikitović, kao i predstavnici kompanija "Swift Air" i "Air Plus".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online