Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.06.2011.
14:11
M. Filipović - Vesti A

Sve spremno za let Rokford-Zagreb-Beograd

Sve je spremno za prvi direktan let iz Čikaga do Beograda 17. juna, kaže Dušan Milićević, generalni menadžer kompanije “Air Plus” iz Čikaga.

Posle informacije da će se, umesto iz Čikaga, zbog promenjenog reda letenja, poletati iz Rokforda, i da će biti obavezno sletanje u Zagrebu, nekolicina putnika otkazala je svoje karte za prvi, promotivni let, ali taj procenat nije zabrinjavajući, pa svi veruju da će linija funkcionisati u celoj letnjoj sezoni.

Opstrukcija iz Hrvatske: Dušan Milićević

“Kao što znate, punjenje mesta za Hrvatsku išlo je katastrofalno, a nismo dobijali ni novac za karte prodate u Zagrebu, pa smo, nakon mnogo intervencija, bili prinuđeni da sa konsolidatorom iz Zagreba raskinemo ugovor. Sada su nam zabranili i prodaju karata u Hrvatskoj, odnosno zahtevaju da imamo hrvatskog turoperatera, ako želimo da dobijemo nove dozvole. Iskreno, nije mi jasno zbog čega i odakle dolaze takvi bojkoti i podmetanja, sigurno nisu ni verovali da će direktan let da se realizuje, pa sada kako se on bliži, neke druge priče ulaze u igru”- kaže za “Vesti” Dušan Milićević.


O odluci nekih srpskih državljana, nakon vesti da će se sletati u Zagrebu, da vrate već kupljene karte, Milićević kaže:


"To je četiri odsto ljudi, to je razumljivo, jer smo mi poremetili nekim ljudima putovanje za 2-3 dana. Neki su bili uvređeni jer se ta promena desila samo sedam dana pre leta, ali uložili smo sve napore, uz saradnju sa agentima, da putnicima objasnimo o čemu se radi. Refundacija karte je potpuna, jer se radilo o našoj poslovnoj odluci. Karte je prodavalo više od 150 agencija, i potrudili smo se da sve to koordiniramo. Naš operater "Swift Air" ima obavezu da zaštiti svoje interese pred FAA, nisu preuzimali odgovornost za nešto što ne mogu da urade, oni su odgovorni

Red letenja

 

Uz cenu od 1,250 dolara, novi red letenja je polazak iz Rokforda u petak u 21.00, sa sletanjem u Zagrebu u 13.40 u subotu popodne, a dolazak u Beograd je u 16.00.

za let i u tome su najbolji. Aerodrom "Čikago Rokford" je jedini mogao da prihvati promenu u redu letenja, a mi smo morali voditi računa i o daljim konekcijama za letove putnika koji iz Zagreba nastavljaju ka Sarajevu, Skoplju i drugim gradovima, koji bi u slučaju još većih promena i kašnjenja gubili i te letove. Rokford je samo sat vremena od Čikaga, pa ovo pomeranje kod putnika nije izazvalo drastične reakcije. Aerodromske službe za naše putnike su obezbedile besplatan parking, ukoliko do aerodroma dolaze svojim automobilima, ili besplatan prevoz autobusom, od terminala 5 aerodroma O'Hare u Čikagu do aerodroma u Rokfordu. Iskreno, procedura na tom aerodromu će za putnike biti mnogo brža od one na velikom čikaškom aerodromu."


Dušan Milićević kaže da su američki investitori u ovaj projekat do sada uložili 4,5 miliona dolara, i nada se da će posao biti uspešan.


"Dobili smo dozvole do 20. decembra, pa sam siguran da ćemo, nakon 14. septembra, do kada traje glavna sezona, uspešno organizovati i zimski saobraćaj, i dobiti potrebne dozvole za sledeću godinu. Letom preko Zagreba do Beograda održavamo najveći mogući broj putnika, a nakon uveravanja da se u Zagrebu ne izlazi iz aviona, već samo pravi pauza od 40 minuta za iskrcavanje putnika, skoro niko nema ni dodatne primedbe ni dodatna pitanja. Na prvom letu će biti 229 putnika."

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2011. 19:28
Ha ha nemozete vi bez zagreba pa nije moguce da toliko srba zivi u cikagu a ni direktan let nije uspostavljen bruka i sramota
Četvrtak 16.06.2011. 01:03
Ma hajde idi begaj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online