Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.01.2014.
08:00
klix.ba A

Koja mesta ostavljaju bez daha?

Nemoguće je posetiti sva mesta na našoj planeti, ali neka su toliko čarobna da ih zaista vredi videti. Stranica "Earthporm" napravila je popis sedam mesta koja morate istražiti i posetiti pre nego što napustite ovaj svet.

 

Polja lala u Holandiji

Svakog marta polja u blizini Alkmara u Holandiji se pretvaraju u nepregledna i prekrasna cvetna mora koja pršte od boja. Teško da će ovaj prizor nekoga ostaviti ravnodušnim.

 

Bambusova šuma u Japanu

Smeštena na periferiji Kjota, ruralna četvrt Arašijama sadrži mnoga kulturna blaga, međutim, ono po čemu se ovo područje izdvaja je prirodno blago - čudesna bambusova šuma Sagano. Smatra se jednim od najlepših prirodnih pejzaža u celom Japanu, i to ne samo zbog svoje prirodne lepote, već i zbog zvuka koji vetar proizvodi dok struji kroz gustu šumu bambusa.

 

Pećina Benagil u Portugalu

Na obalama ribarskog sela Benagil u Portugalu nalazi se nekoliko izolovanih pećina koje svojom romantikom i misterioznošću privlače turiste iz celog sveta. Pećine se smatraju biserom obale Algarve.

 

Salar de Ajuni u Boliviji

Najveća slana pustinja na svetu smatra se jednim od najlepših mesta na planeti. Kada padne kiša, velika ravnica od blizu 12.000 kvadratnih kilometara se pretvara u ogromno ogledalo, tako da izgleda kao da se nebo i zemlja spajaju. Salar de Ajuni je savršen primer neverovatne stvaralačke snage prirode.

 

Ostrvo Skaj u Škotskoj

Smešten u dolini Britl, Skaj krije neke od najlepših prizora koji ostavljaju bez daha. Među njima se svakako izdvajaju planine koje vekovima oblikuje ledena voda koja se s njih sliva i gradi jezero koje izgleda kao da je upravo izronilo iz bajke.

 

Zangaj Danksija, šarena planina u Kini

Neobične boje stena rezultat su taloženja crvenog peska i slojeva mineralnih naslaga. Vetar i kiša daju stenama izgled rezbarenjem čudesnih i prekrasnih oblika – koji se razlikuju u boji, teksturi, obliku i veličini. Ovo neverovatno područje jedinstveno je u svetu, a sa površinom od oko 400 kvadratnih kilometara, Zangaj Danksija je možda i najveće prirodno slikarsko platno na svetu. Sa svojim prelepim spektrom boja, zaista više liči na umetničko delo nego na prirodnu formaciju stena.

 

Skrivena plaža u Meksiku

Smeštena nekoliko metara pod zemljom, plaža na ostrvima Marijeta u Puerto Valarti svakako je jedna od egzotičnih destinacija koje ćete želeti da posetite. Do magične "plaže ljubavi" stiže se prolaskom kroz tunel dug oko 25 metara koji je povezuje sa Pacifikom. Plaža, ali i celokupan arhipelag ostrva rezultat su vulkanskih aktivnosti.

Plaža je toliko neverovatna da mnogi nisu mogli da veruju da takvo mesto uopšte postoji na planeti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online