Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.03.2014.
08:00
B92 A

Mesta koja treba posetiti pre nego što poskupe

Svuda bismo putovali, ali nam novčanik nije dovoljno dubok. Srećom, još ima mesta na planeti koja su prelepa i koja nude mnoštvo doživljaja za malo novca. Međutim, mnoga od njih uskoro će izgubiti status jeftinih destinacija, zato požurite dok još možete da ih priuštite.

Ostavlja bez daha i komentara
 

Filipini - Bilo da volite da se cenjkate, avanturistički ste tip, ili volite dobru hranu - svakako bi trebalo da posetite Filipine. Dobro, karta do njih nije jeftina, ali boravak tamo svakako jeste. Čak je i "Lonli planet" proglasio Filipine destinacijom koja pruža mnogo za malo novca, a Manila je proglašena najboljom destinacijom za šoping.

Ako mislite da se Filipini još nisu oporavili posle razornog tajfuna i kako još nije pravo vreme za putovanje - varate se. Ekonomija države oslanja se upravo na turizam, a i veći deo zemlje uključujući i mnoga odmarališta ostao je netaknut.

Panorama Atine sa Akropolja
 

Grčka - Posle nekoliko godina nemira i ekonomske krize, Grci su prepolovili cene svojih usluga. Pa ako volite drevne ruševine i predivne plaže, sada uz to imate i jeftinu klopu i smeštaj. I Grci će učiniti ama baš sve da kod njih ostavite svoje evre.

Do Dominikane samo treba da stignete
 

Dominikanska Republika - Možete li sebi da priuštite azurnoplavo more i bele peščane plaže? U Dominikanskoj Republici možete. Iako Karibi nisu poznati kao cenovno pristupačna destinacija, Dominikanska Republika ostaje oaza u ovom delu sveta. Barem za sada.

Velegrad koji ne spava
 

Meksiko Siti - Dve su činjenice koje stavljaju Meksiko Siti na ovu listu. Prva je ta što cele godine možete naći (relativno) jeftine letove prema Meksiku, a druga je što možete uživati u luksuzu za manje novca nego u drugim metropolama sveta. Nedavno je Meksiko Siti proglašen gradom koji nudi najjeftiniji smeštaj u hotelima s pet zvezdica.

Živopisni grad koji oslikava sjaj i bedu Iberije
 

Lisabon, Portugal - Lisabon je lep za oči isto kao što je i prihvatljiv za vaš novčanik. Ovaj grad, koji se proteže na nekoliko živopisnih brežuljaka, idealna je kombinacija prijateljski raspoloženih stanovnika, vijugavih ulica i cenovno prihvatljivih ponuda. Nedavno je rađeno istraživanje koje je obuhvatilo čak 72 veća grada, a gledane su cene u hotelima srednje klase. Rezultati istraživanja stavili su Lisabon na prvo mesto po cenama u hotelima sa 3 ili 4 zvezdice.

Mnogo, za malo para
 

Bukurešt, Rumunija - Iako se još bori sa svojom komunističkom prošlošću, Bukurešt odiše životom metropole. I dok sve više i više putnika posećuje i otkriva ovaj grad, nekad poznat kao "mali Pariz", ipak je ostao relativno pristupačan i pravo mesto gde ćete za malo novca dobiti mnogo.

Zlatni hram u Armitsaru
 

Indija - Put do Indije je relativno skup, ali taj trošak kompenzovaćete cenama u Indiji. Povoljan smeštaj, pregršt besplatnih prelepih destinacija i besramno jeftin šoping i restorani, umanjiće nervozu koja je nastala zbog skupoće avionske karte. "Lonli planet" svrstao je Indiju u sam vrh destinacija po pristupačnim cenama.

Sofija - Lisabon je zauzeo prvo mesto u istraživanju jeftinih hotela, a Sofija - drugo. Dnevni boravak u Sofiji stajaće vas 42 evra po osobi, s uključenim smeštajem, prevozom, hranom i aktivnostima. A verujte, u Sofiji ima mnogo toga da se vidi.

Nikaragva - Svake godine pojavi se nova država u Centralnoj Americi koja se diči titulom da će postati nova Kostarika - poprilično sigurna, bogata prirodnim lepotama i nije skupa i pretrpana turistima. Ove godine tu titulu dobila je Nikaragva. Vulkani, kišne šume, reke i plaže mame turiste koji traže avanturizam po niskoj ceni.

Požurite uRigu, jeftino još samo ove godine
 

Riga - Trenutno je Riga jeftina, međutim, to bi uskoro moglo da se promeni zbog činjenice da je proglašena Evropskom prestonicom kulture za 2014. godinu. Zasad još možete uživati u relativno niskim cenama, ali uskoro to više neće biti tako. Zato...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online