Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.09.2012.
08:00
24sata A

Vežbe oblikovanja za radnim stolom

Svakodnevno sedenje i po osam sati dnevno može da ostavi trajne posledice po zdravlje, posebno na kičmu. Uz pravilne vežbe možete ojačati mišiće, poboljšati cirkulaciju i napuniti baterije.

Svaki dan uradite bar jednu vežbicu i videćete koliko će vam biti bolje
 

Dok sedite podignite nogu, ispružite je i držite tako par sekundi, a zatim je vratite u prvobitni položaj. Međutim nemojte je spustiti na pod već je držite u vazduhu dve sekunde pre nego što je spustite. Isti postupak ponovite i s drugom nogom. Ovu vežbu izvodite 15 puta na dan.

PRAVILNO SEDENJE ZA RAVAN STOMAK

Isto kao što možete ojačati noge, možete učvrstiti i mišiće stomaka. Sedite pravilno tako da stolica podupire donji deo kičme, a ruke su na stolu pod uglom od 90 stepeni i dok udišete uvucite stomak pa zadržite vazduh oko 30 sekundi. Vežbu ponovite dva puta svakih sat vremena.

SAMO 30 SEKUNDI ZA JAČI TORZO

Pomerite gornji deo tela ulevo i držite oko 30 sekundi. Isti postupak ponovite tako da se nagnete udesno. Na taj način jačate trbušne i grudne mišiće.

I DOK SEDITE ZATEŽITE BUTINE

Zategnite unutrašnje butne mišiće i držite oko pet sekundi. Postupak ponovite od 12 do 20 puta na dan, a između ponavljanja se malo opustite kako ne biste dobili upalu mišića.

PRAVILNO PODIZANJE NOGU OBLIKUJE BOKOVE

Sedite pravilno i lagano uvucite stomak, a potom nogu podignite od stolice pod uglom od 90 stepeni. Držite nekoliko sekundi i potom spustite na pod. Ovom vežbom oblikujete bokove, bedra i trbušne mišiće.

KEGELOVE VEŽBE ZA JAČU KARLICU

Osim bokova i butina vežbajte i karlicu pa sprečite probleme s mokrenjem. Stiskajte mišiće karlice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate da sprečite mokrenje. Tzv. Kegelove vežbe, ako ih radite tri puta na dan omogući će vam i bolji seksualni život.

LOPTICA ZA LEPŠA BEDRA

Želite li da oblikujete bedra i trbušne mišiće, dok sedite stavite između nogu lopticu i lagano stiskajte. Vežbu ponovite 20 puta na dan, i svaki put kad je stisnete zadržite oko tri sekunde pa opustite.

GUZU MOŽETE OBLIKOVATI I SEDEĆI

Samo zato što ceo dan sedite, ne znači da ne možete da oblikujete guzu. Zategnite mišiće zadnjice i držite oko tri sekunde, a potom ih opustite. Vežbu ponovite 15 puta na dan.

NAPETOST U RAMENIMA NESTAJE ZA NEKOLIKO SEKUNDI

Napetosti u ramenima rešite se jednostavnom vežbom. Glavu okrenite u levu stranu, a torzo u desnu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju. Ponovite, ali tako da glavu okrenete udesno, a telo ulevo. Vežbu ponovite 15 puta na dan naizmenično menjajući strane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online