Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.09.2016.
01:30
Vestionline A

Ova biljka sprečava rast ćelija raka i štiti od ove smrtonosne bolesti

Sve je više ljudi svesno nezdrave okoline u kojoj živi, kao i nezdrave hrane koju jede. Iako je to dobro, postavlja se pitanje: šta dalje raditi po pitanju sopstvenog zdravlja?

commons.wikimedia.org/Frank C. Muller
Đumbir je izuzetno korisna biljka

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspešno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Studije koje su takođe sprovedene na pacovima pokazuju kako đumbir uspešno zaustavlja rast i progresiju ćelija raka prostate za 56 odsto. 

Zanimljivo je da đumbir pomaže u lečenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog creva, dojke i kože. 

Đumbir - hiljadama godina uspešno leči 

Iako nije lepa naizgled i time na prvi pogled ne uliva poverenje u konzumaciju, ova biljka se koristi već hiljadama godina zbog svojih lekovitih svojstava. Đumbir potiče iz Kine i rastom podseća na trsku, a može da poraste više od 1 metra u visinu sa kopljastim lišćem. Izvitopereni podanak kojeg kupujemo u trgovini je oštrog i prodornog ukusa. Jedan je od omiljenih začina u azijskoj kuhinji, a najviše se troši u Indiji. Od davnina je poznat i na Bliskom istoku i južnoj Evropi gde se koristio takođe kao začin i lek. 

Osim što je izvanredna pomoć kod gripa i što vam daje mogućnost da ozdravite jeftinije i mnogo zdravije od konvencionalnog lečenja antibioticima, đumbir leči čitav niz bolesti:

ublažava simptome kod artritisa (za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema), jača imunitet, pomaže kod mučnine, hemoroida, grčeva, migrena (glavobolje), kašlja, proliva (generalno pomaže kod probavnih smetnji), gasova, podrigivanja, opstipacije, spore cirkulacije (poboljšava cirkulaciju i sprečava nastajanje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, pomaže kao oblog kod otoka, snižava šećer, holesterol, sprečava rast ćelija raka, izbacuje toksine iz organizma, ima antibakterijsko, antifugicidno i antivirusno delovanje, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa i pomaže u njegovom lečenju. 

Sprečava rast ćelija raka 

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspešno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Zanimljivo je da đumbir pomaže u lečenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog creva, dojke i kože. 

Upozorenja: 

Đumbir ne bi trebalo da se koristi u trudnoći (u malim dozama je dobar za ublažavanje trudničke mučnine), krvarenja (đumbir pojačava krvarenje) i visokog pritiska (ako koristite lekove za pritisak jer đumbir snižava pritisak).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online