Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.12.2010.
01:28
Vestionline, Press A

Prosinečki: Stvoriću evropsku Zvezdu!

Novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki poručuje da će uraditi sve što je u njegovoj moći da najtrofejniji srpski klub, sa njim kao šefom stručnog štaba, ponovo postane priznat u svetskim okvirima.

Dolazi sa velikim očekivanjima na "Marakanu" - Robert Prosinečki

U razgovoru za ''Press'' Prosinečki kaže da vrlo dobro zna da je klupa giganta sa "Marakane" veliki izazov i još veći rizik, ali da se uopšte nije uplašio posla i da je ubeđen da će imati novu uspešnu misiju u Crvenoj zvezdi.

Čovek čije ime je zlatnim slovima ispisano u brojnim almanasima svetskog fudbala ističe da će njegov prvi samostalni trenerski posao izazvati bujicu različitih komentara u Srbiji i Hrvatskoj, ali da najviše uvažava mišljenje porodice i najbližih prijatelja, koji su ga očigledno podržali u nameri da postane šef stručnog štaba Crvene zvezde.

"Rano je za čestitke. U četvrtak dolazim u Beograd na završnu rundu pregovora, pa ćete mi posle toga čestitati. Možda Upravni odbor donese drugačiju odluku. Ipak, moram da kažem da sam vrlo blizu klupe Crvene zvezde, kao i da će taj moj potez izazvati različite komentare. Pričaće se kod nas i kod vas da sam ja početnik, da je moglo da se nađe drugo rešenje, ali ja i za to imam odgovor. Uopšte se ne plašim, da nemam herca sada, u ovom trenutku, ne bih pričao sa vama, niti bih uopšte došao u situaciju da ljudi iz Crvene zvezde razmišljaju o meni kao treneru. Znate kakav sam bio igrač, za sve sam se izborio sam, a isti takav želim da budem u ulozi trenera", poručio je iz Zagreba Robert Prosinečki.

Član šampionske generacije Crvene zvezde očigledno u novi profesionalni izazov ulazi prepun motiva i sa ogromnim samopouzdanjem. Bez dodatnih pitanja Prosinečki je pokazao crtu pobednika, pošto je doslovce istakao da će uraditi sve kako bi gigant sa "Marakane" pod njegovim vođstvom u najkraćem mogućem roku postao značajan faktor u svetskim okvirima.

"Želeo bih da Crvena zvezda na proleće igra kao u moje vreme. Kao fudbaler sa tim klubom sam bio najbolji u Evropi i svetu, a sada je na meni da pokušam da to uradim kao trener. Tačnije, želim da Crvena zvezda bude poštovana u svetskim okvirima. U svakom slučaju, spreman sam da reskiram, zato i stižem u Beograd", naveo je Prosinečki.

Nakon što je tokom prethodnog vikenda utanačio detalje saradnje sa Vladanom Lukićem i Ivanom Adžićem, novi trener Crvene zvezde imao je seriju emotivnih sastanaka u hrvatskom savezu. On je o svojim planovima prvo upoznao selektora "vatrenih" Slavena Bilića, a zatim je imao dirljiv jednočasovni susret sa predsednikom HNS-a Vlatkom Markovićem. Takođe, 'Velikom žutom' su bezrezervnu podršku pružili i bivši saigrači Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Jarni. kao i nekadašnji selektor Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević.

"Imao sam moralnu obavezu samo prema hrvatskom fudbalu i članovima porodice. Naravno da sam bio u kontaktu sa bivšim igračima iz reprezentacije. Mi svakodnevno pričamo o različitim temama, naravno i o mom poslu. Važno mi je njihovo mišljenje, baš kao i stav članova moje porodice. Hteo sam da čujem šta oni misle. Drugima ne treba da se dokazujem, jer svi znaju ko sam i odakle sam, kao što isto znaju da sam kao igrač proveo četiri prelepe godine u Crvenoj zvezdi. Taj klub je bio vrlo korektan prema meni, na "Marakani" sam postao svetski priznat igrač", završio je Prosinečki.

Kako saznaje Press, Robert Prosinečki neće dovoditi porodicu u Beograd, pošto je odlučio da živi u hotelu. On će posle zvanične promocije ostati još nekoliko dana na Marakani kako bi dodatno skenirao postojeći igrački kadar Zvezde.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online