Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.12.2010.
11:28
Vestionline A

Dejo: Robi se držao po strani čak i u ono vreme

Dejan Savićević smatra da će Crvena zvezda napraviti pravi posao dovođenjem Roberta Prosinečkog. Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore i nekadašnji Robijev saigrač iz zlatnih dana Zvezde nada se da će i navijači kluba prihvatiti novog trenera.

Savićević veruje da je Prosinečki odličan izbor Zvezde

"Robi je pravi. Čovek je bio u Zvezdi i živeo je za Zvezdu. Navijači obožavaju Robija. Čak i u ona vremena Robi se držao po strani. Uvek je bio korektan i niko mu nema što zameriti. Delije to znaju i siguran sam da će ga prihvatiti kao i kada je bio igrač. Takođe, to što je iz Hrvatske ne bi trebalo biti problem. Gleda se šta je nekada bilo. U Crnoj Gori je malo drugačije. Sa Zlatkom Kranjčarem kao selektorom pravimo dobre rezultate i ne vidim ko bi u Srbiji mogao imati nešto protiv Roberta Prosinečkog. Naravno, uvek će biti ljudi kojima nešto smeta, ali srećom oni su manjina", rekao je Savićević za "Blic".

Hoće li biti problem što Prosinečki nema trenerskog iskustva?

"Svako mora jednom početi. Robi je učio od velikih trenera u Crvenoj zvezdi, Realu i Barseloni. Radio je i kao pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji. To nije malo i verujem da će postati odličan trener kao što je bio i fudbaler ", odgovara Savićević i tvrdi da će Prosinečkog na Marakani dočekati loš igrački kadar.

"Nije ni Prosinečki svemoguć. Zvezdin tim je, što bi Crnogorci rekli, mrka kapa. Ne vidim ni jednog dobrog igrača. Verovatno je i finansijska situacija loša, odnosno - mora se prodati sve što valja kako bi se preživelo. Zvezda je letos prodala svog najboljeg igrača Dejana Lekića. To se ranije nije događalo, nije se prodavalo sve što valja. Nema, nema dobrih fudbalera! A onda se od trenera očekuju čuda. Nadam se da predsednik Lukić neće preterati s Robijem i da će mu pružiti priliku da radi", zaključio je Savićević.

Dejo je najavio da će Zvezda s Prosinečkim ponovo igrati napadački.

"Svidelo mi se kako Robi razmišlja. Negde sam pročitao da je rekao da Crvena zvezda mora igrati ofanzivno, napadački kao pre 20 godina. To je prava Zvezda i samo tako može osvajati trofeje, a ne da u poslednjoj minuti pobeđuje Teleoptik. Nemojte me zajebavati! Zvezda da se muči s rezervnim sastavom Partizana?! Toga stvarno nikada nije bilo. Mora probuditi ekipu", zaključio je Savićević. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online