Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.11.2009.
18:55
Vestionline A

Crvena zvezda u polufinalu Kupa

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Lav Kupa Srbije, pošto su u četvrtini finala ovog takmičenja bili bolji od Spartaka iz Subotice sa 3:2 (1:1).

Pored Zvezde u polufinalu nacionalnog kupa će igrati Partizan, Vojvodina i OFK Beograd.
Crvena zvezda je povela u 14. minutu nakon prekida golom Vilotića. Lazetić je izveo skraćeni korner, tačnije, odigrao je povratnu ka Vasiljeviću, koji je uputio više šut centaršut, a na pet metara, sam kao duh, loptu je sačekao Vilotić i samo je skrenuo u gol.

Otvorena igra oba tima donela je dosta borbe na sredini terena, a gosti su poravnali rezultat u 41. minutu. Bošković je nakon dobre akcije Spartaka po desnom boku ostao sam na centaršutu, to je uradio valjano, a loptu koju je prvo promašio Janjuš, u mrežu je sproveo Mijić za 1:1 i šok na tribinama Marakane gde je bilo oko 5.000 navijača. 

Trener crveno-belih Vladimir Petrović je u prvom poluvremenu iz igre morao da izvuče Lazetića zbog povrede, a na startu drugog dela igre je u igru uveo Jevtića. Upravo je Jevtić uneo dosta živosti kod Zvezde, koja je nastavila da stvara prilike i novi gol je pao u 50. minutu. Slavko Perović je nakon prekida i centaršuta bio najviši u skoku i sa šest-sedam metara je loptu smestio u gol za 2:1.

Treći gol za Zvezdu bilo je delo Dejana Lekića u 67. minutu utakmice. Lekić se nakon jedne greške odbrane gostiju iz Subotice bolje snašao u šesnaestercu i prevario golmana Jovanića poslavši loptu u nebranjeni deo mreže, 3:1.

Subotičani su nakon trećeg gola stali, i kada se mislilo da će crveno-beli rutinski

Petrović: Zaslužena pobeda

"I u najavi smo rekli da su u kupu iznenađenja moguća. Međutim, mi ga danas nismo dozvolili, iako je utakmica bila teška. Imali smo kontrolu i zasluženo se plasirali u polufinale kaupa", rekao je Pižon, osvrnuvši se i na predstojeći 137. "večiti derbi" sa Partizanom.

"Sutra idemo sa ljudima iz Partizana i predstavnicima Saveza na ručak kako bi napravili prijateljsku atmosferu pred derbi. Međutim, začuđen sam inicijativom komšija da traže doping kontrolu posle utakmice. Mi protiv toga nemamo ništa protiv, ali je to trebalo da se radi odmah na početku prvenstva".

 da privedu meč kraju, Spartak je smanji rezultat na 3:2 i uveo meč u uzbudljivu završnicu. Strelac za goste ponovo je bio Mijić, ali u 83. minutu nakon kornera, na prvoj stativi je precizno i neodbranjivo tukao glavom u mrežu domaćina.


Zvezda je ipak do kraja utakmice znalački sačuvala prednost i tako zasluženo izborila plasman u polufinale Kupa Srbije.

Sreda, 25. novembar:


Borac Čačak - OFK BEOGRAD 0:2 (0:0)
(Marković 80', Sinđić 81')

VOJVODINA - Smederevo 1:0 (1:0)
(Medojević 4')

Jagodina - PARTIZAN 1:2 (1:1)
(Bojović 15' - Dijara 26', Kleo 49' penal)

CRVENA ZVEZDA - Spartak Zlatibor 3:2 (1:1)
(Vilotić 14', Perović 50', Lekić 67' - Mijić 40', 88')

Polufinale je na programu 07. aprila, a finale 05. maja sledeće godine. Nagradni fond iznosi 250.000 evra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online