Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.04.2011.
12:00
Vestionline, Blic A

Stanojević: Kakav remi, napašćemo Zvezdu

Strateg Partizana Aleksandar Stanojević je posle neprospavane noći zbog analize utakmice protiv Smedereva izašao pred predstavnike medije spreman da odgovori na svako pitanje u vezi sa 140. “večiti derbi” koji se igra u subotu u Humskoj.

Stanojević: Hoćemo pobedu u derbiju

“Izašli smo iz teškog gostovanja sa problemom oko povrede Nemanje Tomića. Na njim sam imao ozbiljne namere u derbiju, videćemo kako će se osećati u naredna dva dana, ali u suštini znam kako bismo trebalo da izgledamo na toj utakmici. Nećemo kalkulisati. Imam više opcija, treba da vidimo i kako će se osećati Vukić, koji je dosta korektno odigrao u Smederevu, pa ćemo u odnosu na to odrediti sastav”, rekao je Stanojević.

Trener lidera Jelen Superlige je pričao i o formaciji za duel sa “večitim rivalom”.

“Sigurno ćemo igrati ofanzivno. Nekad je moguće i da sa tri ili četiri napadača budete defanzivni, u zavisnosti od toga da li to želimo ili protivnik ne dozvoli. Mogu samo da kažem da ćemo ići na pobedu. Ne opterećujemo se time što nam odgovara i remi. Želimo da rizikujemo, jer ovo nije utakmica Kupa, a ako naš rival, koji ima teži raspored do kraja šampionata, može da pobedi sve utakmice - svaka čast. Da igramo večeras derbi, sigurno bi u sastavu bilo četiri izmene u odnosu na Smederevo”, rekao je strateg šampiona.

Na pitanje u kojoj se opterećuje time što su navijači Crvene zvezde najavili bojkot zbog Velike subote, Stanojević kaže:

“Nemam stav prema bojkotu navijača Crvene zvezde. Svima u srpskom fudbalu je u interesu da bude pun stadion, a ostalo ne bih komentarisao”, ističe Stanojević.

Zvezda u Ligu Evrope

 

Reprezentativac Srbije i vezni fudbaler Partizana Radosav Petrović je indirektno poruči treneru Zvezde Robertu Prosinečkom kakav ishod očekuje u subotu.

''Poručujem mu da će u svojoj debitantskoj sezoni morati da igra kvalifikacije za Ligu Evrope'', rekao je Petrović.

Izjava Roberta Prosinečkog da je “Partizan bivši šampion” razlog je za nešto oštriji odgovor kolege iz Humske:

“Ne znam zašto se naši večiti rivali ponašaju kao da su osvojili Kup? Mi smo ih izbacili iz tog takmičenja. Sada igramo u drugom, koji je nama, uvek sam to govorio, prioritet”, rekao je Stanijević.

Partizan je delovao drugačije u Smederevu u odnosu na prethodna izdanja, pa je naredno pitanje za Stanojevića glasilo - ima li to veze sa odstranjivanjem Adije iz ekipe?

“‘Slučaj Adija’ je doneo homogenost ekipe i meni je drago što su igrači reagovali. Njima je smetalo njegovo ponašanje, koje je protiv Vojvodine prevršilo svako meru, oni su najavili takav ishod, a ja sam samo izvršio presudu”, slikovito opisuje trener aktuelnog šampiona.

Na pitanje o smeni koja se spominjala ovih dana Stanojević ima jasan stav:

“U Srbiji je sadašnjost - daleka prošlost. Ja sam dete Partizana, presrećan sam što se nalazim ovde. Znam šta sam uradio do sada, nisam lažno skroman, znam da sam postigao određene uspehe i ne razmišljam o smeni. Verujem u ono što radim i dok god je tako ne brinem jer na ostalo ne mogu da utičem i ne zavisi od mene”, kaže Stanojević i na kraju se osvrnuo i na suđenje u našem prvenstvu.

“Svako od nas može da bude nezadovoljan. Mene sigurno niste čuli da komentarišem suđenje, iako smo imali Banjicu gde mislim da smo oštećeni za penal, imali smo i derbi koji smo izgubili uz odlično suđenje. Ne opterećujem se arbitražom, u dosadašnjem toku sezone bila je korektna. Videli ste duel Barselone i Reala, gde se vrši stalni pritisak maltene svih aktera na terenu na sudiju, a ja mislim da smo moja ekipa i ja na terenu pokazali da se zalažemo za fer-plej”, zaključio je Aleksandar Stanojević. 

Partizan zainteresovan za Advinkulu?

Čelnici beogradskog Partizana zainteresovani su za fudbalera Sporting Kristala Luisa Advinkulu, izjavio je predsednik peruanskog prvoligaša Felipe Kanturijas, a prenosi "Sport".

"Crno-beli" su navodno ponudli 750.000 evra za peruanskog napadača. Kanturijas tvrdi da su ponude za Advinkulu poslali Partizan, PSV i jedan nemački klub.

"Pored ponude Srba i Holanđana, stigao je i faks iz Nemačke. Otvoreni smo za sve razgovore i pre i posle Kopa Amerika, gde će nastupiti Advinkula", rekao je Kanturijas.

Koordinator za sportska pitanja Partizana Albert Nađ demantovao je da "crno-beli" žele peruanskog reprezentativca.

Advinkula (21) je član Sportinga od 2010. godine, a pre toga je igrao za ekipu Huna Aurih. On je za reprezentaciju Perua odigrao sedam mečeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online