Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.04.2011.
22:47
Vestionline A

LŠ: Mančester junajted na pragu finala!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u Gelzenkirhenu ekipu Šalkea rezultatom 2:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Strelac drugog gola Vejn Runi

Golove za engleski klub postigli su Rajan Gigs u 67. i Vejn Runi u 69. minutu. Revanš meč biće odigran 4. maja na stadionu "Old Traford".

Šalke je već u prvom minutu pokušao da postigne gol, ali je udarac Baumjohana zaustavio Van der Sar. Gosti su tri minuta kasnije mogli da dođu do vođstva, ali je Nojer zaustavio udarac Runija s ivice šesnaesterca. Nova šansa za "crvene đavole" u petom minutu. Park je prevario odbranu Šalkea, ali je udarac fudbalera Junajteda zaustavio Nojer. Gosti su nastavili sa napadima, a Ernandez u šestom minutu nisu uspeo da savlada Nojera posle odličnog centaršuta Valensije.

Mančester junajted je nastavio sa napadima, a Ernandez se obrukao u 13. minutu. Park je prosledio loptu do Meksikanca, koji je izbegao ofsajd i sam izašao ispred Nojera, koji je još jednom odlično intervenisao. Isti igrač pokušao je i u 20. minutu, ali je njegov šut završio pored gola. Ernandez je ponovo bio u šansi u 25. minutu, ali je ponovo bio neprecizan.

Neprelazan - kapiten Nemanja Vidić

Gosti su nastavili sa napadima, a Gigs u 28. minutu nije iskoristio idealan centaršut Evre, ali je ponovo na mestu bio Nojer. Do kraja prvih 45 minuta pokušali su i Rafael i Ernandez da savladaju golmana Šalkea, ali je najveću šansu imao Gigs. On je u 44. minutu izašao sam ispred Nojera, ali je golman Šalkea čudesnom intervencijom zaustavio njegov udarac.

Junajted je nastavio sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, a prvu šansu "crveni đavoli" imali su u 46. minutu. Gigs je ubacio s leve strane, ali je Nojer zaustavio udarac Evre, koji je šutirao glavom. Valensija je u 53. minutu centrirao sa desne strane, ali je udarac Runija zaustavila odbrana Šalkea. Domaći su prvu ozbiljniju šansu u drugom delu meča imali u 62. minutu. Raul je odlično centrirao sa leve strane, ali je Evra intervenisao ispred Papadopulosa.

Gosti su zasluženo stigli do vođstva u 67. minutu. Runi je odlično proigrao Rajana  Gigsa, koji je u kaznenom prostoru Šalkea u okretu šutirao i pogodio mrežu pored istrčalo Nojera.

Samo dva minuta kasnije novi gol za goste. Vejn Runi je dobio loptu od Ernandeza, a onda je s lakoćom matirao čuvara mreže Šalkea. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, iako su domaći fudbaleri u 80. minutu preko Hurada propustili šansu da ublaže poraz.

U drugom polufinalu Lige šampiona sastaju se Real i Barselona. Prvi duel španskih klubova na programu je u sredu u Madridu, a revanš će biti odigran 3. maja u Barseloni. Finale LŠ biće odigrano 28. maja na Vembliju u Londonu.

Šalke - Mančester junajted 0:2 (0:0)
Gigs 67', Runi 69'

 

Žuti kartoni: Mecelder 34', Sarpei 71' - Da Silva 58'
Gelzenkirhen. Stadion: Veltins arena. Gledalaca: 60.000. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija).

 

Šalke: Nojer, Učida, Matip, Mecelder, Sarpei (od 72' Eskudero), Farfan, Papadopulos, Hurado (od 82' Draksler), Baumjohan (od 53' Kluge), Raul, Edu. Trener: Ralf Rangnik.

 

Mančester junajted: Van der Sar, Evra, Vidić, Ferdinand, Da Silva, Valensija, Karik, Gigs, Park (od 73', Anderson), Runi (od 83' Nani), Ernandez (od 73', Skols). Trener: Aleks Ferguson.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online