Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.04.2011.
11:22
Vestionline, novosti.rs A

Dinamo hoće Prosinečkog!

Kao igrač iz Dinama u Crvenu zvezdu, a kao trener u obrnutom smeru – sa "Marakane“ na Maksimir. Po pisanju hrvatskog "Večernjeg lista“, kada bi se pitali čelnici najtrofejnijeg hrvatskog kluba, do realizacije senzacionalnog transfera Roberta Prosinečkog bi došlo već na kraju ove sezone, ali jasno je da iz mnogo opravdanih razloga to zvuči prilično nestvarno.

Preporodio Zvezdu - Robert Prosinečki

Proslava 100-godišnjice zagrebačkog kluba je, po pisanju ovog lista, bila mesto na kojem je potpredsednik Dinama Zdravko Mamić najbližim saradnicima saopštio da želi Prosinečkog što pre na klupi "modrih“, prenosi "Sport“. Njegovu ambiciju trenutno jedino podgreva podatak da je Vahid Halilhodžić najavio odlazak iz Maksimira, dok sve ostalo govori da će cela ta priča teško da ode dalje od Mamićeve želje.


Siva eminencija Dinama, očigledno, nije najbolje pratio situaciju oko Prosinečkog na "Marakani“ i činjenicu da mu je Zvezda pripremila novi, unosniji ugovor. Ipak, ako je tačna informacija da Mamićeva "nepristojna ponuda“ iznosi 750.000 evra godišnje, jasno je da crveno-beli finansijski ne bi mogli da izdrže tu trku.

Sam Prosinečki, na poziv novinara iz Zagreba, nije želeo da se upušta u bilo kakve opširnije komentare "medijske bombe“ koju je pripremio Mamić:

"Ma, nije me niko zvao. Ne zanima me to, ja sam trener Crvene zvezde. To je moj posao".

Zvezda kao Barselona

Potpredsednik Dinama Zdravko Mamić je ovog proleća gledao nekoliko Zvezdinih utakmica i nije krio oduševljenje onim što je video od "fudbalskog rukopisa“ Roberta Prosinečkog:

"Impresioniran sam viđenim i to sam rekao prijateljima u Zagrebu. Videla se ideja u Zvezdinoj igri, konstantno su imali posed lopte. Drago mi je što Prosinečki sprovodi ideje u delo, Zvezda izgleda kao mala Barselona!"

Možda i najveću prepreku u ostvarenju ove želje kontroverznog zagrebačkog fudbalskog radnika predstavlja činjenica da je Prosinečki uvek i svuda potencirao ljubav prema klubu sa kojim se, svojevremeno, popeo na krov Evrope.

To je nešto što se nikako ne dopada ekstremnim navijačima Dinama, mada Mamić za to ne haje previše, jer je sa "Bed blu bojsima“ već duže vreme u svađi.

"Ukoliko uvažavamo tradiciju, Dinamo nije ni blizu Zvezde. Ni po trofejima, ni po čemu drugom. Jedino je Zvezda, uz Steauu, sa Istoka uzela Kup šampiona, prema tome sve je jasno", znao je da kaže Prosinečki.

Zanimljivo je da je Dinamo prilikom poslednjeg boravka Prosinečkog na Maksimiru, 1999. godine, ostao dužan legendarnom asu 750.000 evra. Mamićeva ponuda predstavlja svojevrsnu ruku pomirenja. Ipak, u ovom trenutku je nerealno očekivati da je druga ruka prihvati i daleko pre roka završi započeto u Ljutice Bogdana. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.04.2011. 19:09
molim oba kluba osnovana u zagrebu da se ostave Prosineckog i Crvene zvezde.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online