Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.07.2011.
12:44
N. P. A

Na večeri sa Vidićem

"Nemanja me je još jednom uverio da sam došao u pravu sredinu, da samo treba da nastavim kao do sada", priča mladi Crnogorac čija će početna nedeljna plata biće oko 25.000 funti.

Nemanja Vidić

Stefan Savić se lepo predstavio, pa je lepo i primljen u Mančesteru. Momak, koji je sa 20 godina naprosto grunuo na najveću scenu, već je ubrao prve utiske iz Mančester Sitija, kluba koji je bio najozbiljniji i najkonkretniji u trci za crnogorskim reprezentativcem i dojučerašnjim prvotimcem Partizana.


Posle potpisivanja ugovora i zvaničnog prestavljanja, Savić je na sasvim solidnom engleskom imao intervju za klupski sajt. I, kada su odrađene sve te formalnosti, otišao je na večeru sa - svojima. U društvu je bio Nemanja Vidić, kapiten gradskog rivala Mančester Junajteda, zatim se priključio i Aleksandar Kolarov...


"Nemanja me je još jednom uverio da sam došao u pravi klub, da samo treba da nastavim da radim i igram kao do sada, a za sve ostalo nema šta da brinem", priča Stefan. 

Sestri automobil


Otišao je Savić iz Beograda, ali je u sportskom centru "Zemunelo" ostao automobil mojkovačkih tablica.

 

"E, on će sad biti u vlasništvu sestre Milice. To joj je poklon od brata. Inače, porodica je prva saznala da sam potpisao, bar malo veselja u našoj kući posle teških trenutaka koje smo preturili preko glave".

Zaista, nema šta da brine, jer je u prebogatom klubu, u kojem će mu početna nedeljna plata biti oko 25.000 funti, a onda će stalno rasti, kada prođe određeno vreme i odigra se određen broj utakmica - sve je, naravno, precizirano ugovorom između kluba i igrača.


Sutradan, Stefan se upoznao sa trenerom Manćinijem i igračima.

"Manćini mi je rekao da vrlo ozbiljno računa na mene. Usledio je trening, ali na tom, za mene prvom, nisam trenirao sa ekipom, nego samo sa Balotelijem, koji mi, i posle svih priča koje sam o njemu čuo i čitao, predstavio kao srdačan i dobar momak".


Prvi Savićevi dani u Mančesteru teku po planu uz, kaže, "milion" poziva iz Beograda, Crne Gore...

"Zovu me iz Partizana, BSK Borče, iz Crne Gore", kaže Stefan.

"Zahvaljujem se svima na pažnji, ali i za sve što su učinili za mene. U Borči sam igrao tri godine, postao crnogorski reprezentativac, a sa Partizanom igrao u Ligi šampiona. Da nije bilo svih njih, ne bi ni ja danas bio ovde, u Mančesteru".

Bekam ih čeka u Americi
Ekipa Mančester Sitija otputovala je u Ameriku, gde će u toku priprema odigrati i nekoliko atraktivnih utakmica, jednu i sa ekipom Galaksi, Dejvida Bekama. Stefan Savić će se, međutim, priključiti ekipi neki dan kasnije. Problem je u američkoj vizi, zbog koje je trebalo da dođe u Beograd, ali će ipak, posao završiti u srpskoj ambasadi u Londonu (Amerikanci nemaju diplomatsko predstavništvo u Crnoj Gori).

 

Partizanu šest miliona evra
Nema zvanične potvrde o visini transfera, ali beogradski mediji pišu da je Partizan zaradio šest miliona evra od transfera Savića, a da po dva miliona pripadaju njegovom bivšem klubu BSK i menadžeru.
Sjajno je prošao i Stefan, na godišnjem nivou zarađivaće 1.300.000 evra godišnje. I to bez bonusa i premija, s kojima suma može da naraste i do dva miliona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online