Četvrtak 30. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.07.2011.
12:49
Press A

Šestić: Naslagao sam ih kao da su ražnjići

On nije bio član zlatne generacije iz Barija, nema ni status Zvezdine zvezde, ali za navijače najtrofejnijeg srpskog kluba Miloš Šestić je nekada kao i sad predstavljao sinonim za majstorstvo, mernu jedinicu za igrača koji je serijom antologijskih poteza znao da punu "Marakanu" digne na noge.

Miloš Šestić danas pronalazi talente za Zvezdu

Iako je bio predvodnik tima koji je 1979. godine stigao do finala UEFA kupa, Miloš Šestić danas živi daleko od očiju javnosti. Ponovo je u službi voljenog kluba, mada više deluje iz pozadine. Već sedmu godinu angažovan je kao skaut koji pronalazi nove fudbalske bisere po Srbiji i dovodi ih na „Marakanu".

"Aposlutno sam zadovoljan načinom na koji trenutno živim. Novinari me se tek povremeno sete, nema me puno u javnosti, ali mene ispunjava činjenica da ponovo pomažem Crvenoj zvezdi. Znate, kada sam odlučio da prekinem karijeru, znao sam da ću da ostanem u fudbalu... Radio sam kao trener u Vojvodini i Obiliću, ali posao na „Marakani" me totalno ispunjava. Evo, već sedmu godinu radim u Crvenoj zvezdi kao skaut. Borimo se i dovodimo talentovanu decu u Ljutice Bogdana. Da li sam zadovoljan? Ma, prezadovoljan", poručuje za Press Miloš Šestić.

Koliku količinu emocija Šele proizvodi kod navijača Crvene zvezde najbolje odslikavaju svakodnevna dešavanja u kafeu na zapadnoj tribini "Marakane". Dok ispija prvi jutarnji espreso Šele je prinuđen da brojnim obožavaocima njegovog lika i dela stisne ruku, učtivo ih pozdravi i odgovori na hvalospeve.

"Više od 11 godina sam igrao u Crvenoj zvezdi. Postoje neke stvari koje se ne zaboravljaju, navijači i danas znaju da prepoznaju odanost. To je za mene najbolja moguća satisfakcija, pošto, ako se sećate, kasnije sam igrao u Vojvodini i jedne sezone sa novosadskim klubom preoteo Zvezdi titulu. Međutim, na "Marakani" je bilo mnogo golova i driblinga... Nije mi svejedno kada pomislim kako smo brojne evropske velikane rušili na našem stadionu. Pa, ona čuvena utakmica sa Borusijom iz Menhengladbaha".

Izgubljeno finale Kupa UEFA i krađa u režiji italijanskog arbitra Mikelotija i danas izazivaju bunt kod Miloša Šestića.

"Bila je to najtužnija utakmica naše generacije. Velika tuga i velika nepravda. Borusija nas je pobedila u Menhengladbahu uz pomoć sudije", priča on.


Svestan je Šestić da simpatizeri Partizana ne mogu da ga vide ni na "razglednici", pošto je bio strelac najkontroverznijeg gola u istoriji "večitog derbija", kada je na jeftin blef prevario sada pokojnog Petra Borotu. I sam priznaje da su mu golovi protiv Partizana najdrži:

"Bili smo u tom periodu dominantni. Često smo ih pobeđivali, a ja sam ih često matirao. Svaki gol protiv njih mi je posebno drag, a bilo ih je baš dosta".

Nije pomoglo ni naše podsećanje na meč sa Železničarom, kada je predriblao kompletnu postavu Sarajlija i zatim zatresao mrežu.

"Da, svi kažu da je taj gol pečat moje karijere. Naslagao sam njihov tim kao ražnjić, ali Partizan je Partizan. Bilo je još takvih akcija, često se nostalgično svega prisećam, jer mi nikad u životu nije bilo lepše", dodaje on.

Šestić je odigrao 21 meč u dresu sa državnim grbom, a poseban pečat ostavio je na Mundijalu u Španiji 1982. godine.

"Pamte me po asistenciji protiv Hondurasa. Ni na reprezentativnom planu nemam za čim da žalim. Igrao sam na Mundijalu i Evropskom prvenstvu dve godine kasnije. Tada nam se nije posrećilo", poručuje Šestić. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online