Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.12.2009.
03:36
Vesti A

Samo Barbarez želi na klupu reprezentacije BiH

Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Dušan Bajević i Sergej Barbarez najavljeni su kao rado viđeni stručnjaci za upražnjenu selektorsku klupu BiH, ali dosad je jedino popularni Barba izrazio spremnost da na nju zaista i sedne, iako nema nikakvog trenerskog iskustva.

Ima ambiciju, nema iskustvo: Sergej Barbarez



 

"Zašto da ne? Ne bih imao ništa protiv - rekao je Barbarez sarajevskim medijima. - Što se mene tiče, ja sam zainteresovan, ali nije samo do mene. Postoji i druga strana, pa ćemo videti šta i kako."


Slučaj Kodro


Ako je suditi po izjavama, "breme" je palo na Barbareza, ali na Izvršnom odboru FS BiH je da predloži kandidata. Ipak, poznato je da je Sergej stao na stranu bivšeg selektora Mehe Kodre u sukobu sa čelnicima Saveza, a da li su mu oni to oprostili ili zaboravili, pokazaće vreme.

Prema njegovim rečima, funkcija u upravi Hamburgera ne bi mu predstavljala nikakvu smetnju u obavljanju selektorskog posla.


"Ne, tu ne bi bilo nikakvih problema. Član sam Izvršnog odbora HSV-a na volonterskoj osnovi i ne bi mi pravili nikakve probleme", naglasio je legendarni kapiten selekcije BiH.

Njegovo imenovanje na kormilo "zmajeva" podržava i kapiten reprezentacije Emir Spahić.

"Po meni, Sergej je čovek koji je zadužio ne samo sportsku BiH, nego i celokupnu državu. On je jedna neukaljana veličina čiji bi dolazak svi pozdravili. Mogu samo reći da bi on, po meni, bio pravi izbor", rekao je defanzivac Monpeljea.


Sa druge strane, takođe Mostarac Dušan Bajević rekao je da bi rado preuzeo reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen, ali da to verovatno nije moguće budući da ima važeći ugovor sa grčkim AEK-om.


"Ne bih vodio u isto vreme klub i reprezentaciju. Bilo bi to neozbiljno s moje strane jer reprezentacija BiH ima dobre igrače i veliku priliku da napravi rezultat. Kvalitetan posao ne može da se napravi na taj način, a ja ne volim da radim polovično",  objasnio je Bajević.


Najbolji igrač 20. veka u BiH, Safet Sušić, međutim, nije zainteresovan za preuzimanje reprezentacije.

"Iznenađen sam što je Ćiro Blažević podneo ostavku. Imao je dobre rezultate, bili smo blizu odlaska na Mondijal u Južnoj Africi. Eliminisani smo od Portugala, ali ne treba zaboraviti da smo u grupi bili bolji od Turske i Belgije", rekao je popularni Pape i dodao:


"Iskreno, ne razmišljam o reprezentaciji BiH, niti me je bilo ko iz Fudbalskog saveza BiH kontaktirao. Ukoliko do poziva dođe, razgovarao bih, ali to ništa ne mora da znači."


Njegov nekadašnji saigrač iz selekcije "plavih", Meša Baždarević, koji trenutno radi kao trener Grenobla, takođe ne želi da sedne na klupu BiH.

"Hvala, ali ne bih na Ćirino mesto", izjavio je Baždarević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online