Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 07.10.2011.
22:47
Vestionline A

Srbija remizirala sa Italijom na Marakani

Fudbalska reprezentacija Srbije propustila je prvu priliku za baraž, pošto su u Beogradu odigrali nerešeno sa Italijom 1:1 u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa će zbog pobede Estonije u Severnoj Irskoj 1:2, morati da plasman u baraž traže pobedom u Sloveniji.

Neophodna pobeda u Sloveniji

Scenario u Beogradu nije mogao da bude gori po reprezentaciju Srbije, pošto je već u 56. sekundi Klaudio Markizio potpuno utišao "Marakanu" koja je nepotrebno zviždala italijanskoj himni. 

Aleksandar Kolarov je prethodno testirao Bufona, krenula je kontra Italijana, a veliku rupu u odbrani Srbije iskoristio fudbaler Juventusa da savlada Jorgačevića za 1:0. 

Imali su Italijani i veliku priliku za 2:0, ali je Jorgačević ostavio "orlove" u igri. Zaigrali su angažovanije izabranici Vladimira Petrovića, ali im je teško bilo da uspostave dominaciju na sredini terena jer su Ninković i Fejsa bili prilično odsutni.

Ipak, posle prve prilike Krasića u 8. minutu, Srbija je stigla do izjednačenja u 26. minutu. Lopta se posle kornera odbila do Tošića, ofanzivac šutnuo ka golu Italije, a sa peterca reagovao spretni Bane Ivanović koji je ležao na zemlji i uspeo da promeni pravac lopti dovoljno da prevari Bufona - 1:1.


Do poluvremena nije bilo nikakvih promena, a već u prvom minutu nastavka Kolarov je fantastično šutirao sa distance i izmamio podjednako zadivljujuću intervenciju Bufona.

Levi bek Srbije je nešto kasnije ponovo ugrozio golmana Italije iz odlične situacije, bio je blizu gola i Marko Pantelić, a kako se meč bližio kraju, tako je Italija bila sve opasnija.

"Orlovi" su uspeli nekako da se odbrane posle nekoliko veoma opasnih kontri, a u 83. minutu Neven Subotić je praktično u poslednjem trenutku sprečio Đovinka da šutne na gol, iako je ispred njega ostao samo golman Jorgačević.

Uspešno se odbranila Italija do kraja meča, pa će Srbija da nastavi da strepi sve do utorka kada će protiv starih poznanika iz Slovenije morati da pronađe put do baraža.

Srbija - Italija 1:1 (1:1)
Beograd - Stadion: Marakana, Gledalaca: 30.000, Sudija: Pedro Proensa (Portugal)
Srbija: Jorgačević, Subotić, Rajković, Ivanović, Kolarov, Fejsa (Petrović '46), Stanković (Jovanović '87), Ninković, Krasić (Žigić '75), Tošić, Pantelić
Italija: Bufon, Mađo, Barzalji, Bonuči, Kjelini, De Rosi, Markizio (Noćerino '70), Kasano (Đovinko '67), Montolivo (Akvilani '82), Pirlo, Rosi.

POVEZANE VESTI

Subota 08.10.2011. 10:15
Ма јад и беда од игре !!! Добро смо и рошли !!! А и кад су то играли боље ??? Ако неће да играју , нека пусте ко хоће да игра !!! Проблем је у играчима 99 % !!! Ни један играч из напада не игра за екипу , него неку своју игру !!! Па такве је најлакше зауставити , кад знаш унапред да ће Красић, Тошић и Јовановић прво да дриблају , па кад не буду знали шта ће са лоптом , дати неком коску , ако је у међувремену не изгубе !!! Е јебо их онај ко их је звао !!! Једина светла тачка је одбрана у целој причи , али без јаке средине и цве је то је џабе !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online