Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.10.2011.
16:11
Vestionline A

Najbržih Top 10 het-trikova Evrope

Predstavljamo vam listu od deset najbrže postignuta tri gola od strane jednog igrača, koji su se ikada dogodili na terenima u Evropi.

Kada je Milan u nedelju gubio od Lećea sa 3:0 malo ko je mogao da zamisli da će ekipa Masimilijana Alegrija uspeti da preokrene meč u svoju korist i na kraju pobedu. Ipak, Kevin Princ Boateng je sa tri gola uspeo da donese trijumf svom timu od 4:3.

Kevin Princ Boateng
Reprezentativac Gane i igrač sredine terena Milana je postigao het-trik za svega 14 minuta, a mi vam zbog toga predstavljamo deset najbrže postignutih het-trikova u istoriji evropskog fudbala koji su se desili ispod petnaest minuta.

Na desetom mestu je naravno Kevin Princ Boateng sa tri gola za 14 minuta i to je najbrži het-trik ove sezone u Evropi. Njegovi golovi dobijaju na težini ako se zna da je u igru ušao sa klupe kada je Milan gubio sa 3:0, a njegovi pogodci su inspirisali roso-nere da preokrenu i pobede sa 4:3.


Marko Van Basten je na poziciji 9. Holanđanin je postigao jedan od najboljih golova u Ligi šampiona ikada i to protiv Geteborga. Basten je postigao sva četiri gola na meču, a tri komada su stala u 10 minuta.


Ole Gunar Solskjer je na osmom mestu sa het-trikom za deset minuta. Solskjer je u dresu Mančester junajteda zabio tri komada na gostovanju Notongem forest, a “đavoli” su slavili sa ubedljivih 8:1. Iako nije najbrži het-trik, Solskjer je postigao četiri gola za 12 minuta i to je još jedan rekord.

Na sedmom mestu našao se Laslo Kiš, reprezentativac Mađarske, koji je na Mondijalu daleke 1982. Godine postigao het-trik za svega sedam minuta. Mađari su deklasirali El Salvador sa 10:1, a Kiš je tri gola postigao u 69. 72. i 76. minutu.

Šesti na listi najbržih het-trikova je Džermejn Defo sa tri komada za sedam mninuta. Defo je u dresu Totenhema slavio protiv Vigana sa 9:1, a njegov het-trik je drugi najbrži u istoriji Premijer lige. Defo je meč završio sa pet postignutih golova.

Fenomenalni Holanđanin

Marko Van Basten je i na petoj poziciji, pošto je za šest minuta uspo da postigne het-trik u Seriji A na meču protiv Atalante. Milan je te sezone bio šampion Italije, a Marko Van Basten je postigao 25 golova na 31 utakmici.


Španac David Vilja se nalazi na četvrtoj poziciji najbržih het-trikova, pošto mu je trebalo svega pet minuta za tri gola. Vilja je u dresu Valensije bio najistureniji napadač protiv Atletik Bilbaa i deset minuta pre kraja meča je bio 0:0 na semaforu. Vilja je uspeo sam da slomi otpor domaćina i sa tri gola u razmaku od pet minuta donese Valensiji pobedu.


Na trećem mestu je Robi Flauer sa tri gola za četiri minuta i to je najbrži het-trik u istoriji Premijer lige. Robiju je trebalo tačno četiri minuta i 33 sekunde da se tri puta upiše u listu strelaca 1994. godine u pobedi Liverpula nad Arsenalom rezultatom 3:0.

Gerd Miler je na poziciji dva sa tri postignuta gola za četiri minuta. Miler, koji je u karijeri postigao preko 600 golova, zabio je het-trik u pobedi Fortune iz Dizeldorfa protiv minhenskog Bajerna sa 6:5. Na žalost Miler je bio na strani poražene ekipe.

Prvo mesto ubedljivo drži Tomi Ros i to još od 1964. godine. Ros Kauntri je pobedio Neirn Kauntri sa 8:1, a Tomi Ros je tri gola postigao za 90 sekundi. Ne samo da je postigao het-trik za minut i po, već je to uradio sa svega 18 godina i na tom meču je stao na broju od sedam postignutih golova. Najzanimljivije od svega je što je ovaj najbrži het-trik ubeležen u Ginisovu knjigu rekorda tek 40 godina kasnije.

Na ovoj listi trenutno nema Kristijana Ronalda jer je ovo TOP 10 lista, a Ronaldo je postigao tri gola u subotu za 15 minuta i bio bi na 11. Poziciji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online