Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.01.2010.
16:02
Vestionline A

Lids izbacio Mančester iz FA kupa!

Fudbaleri Lids junajteda pobedili su kao gosti Mančester junajted rezultatom 1:0 (1:0) i plasirali se u 4. kolo FA kupa!

Strelac jedinog gola za gostujući tim bio je napadač Bekford u 19. minutu, kada je između Brauna i Kuščaka proturio loptu na iznenađenje svih 74 hiljade gledalaca na "Old Trafordu".

Junajted je do kraja meča imao veliku incijativu, propustivši pritom nekoliko dobrih šansi u finišu meča da dođe bar do izjednačenja i ponovljenog meča. Ipak, Lids je uspeo da se odbrani i izbaci aktuelnog šampiona Engleske iz daljeg toka najstarijeg takmičenja na svetu. Nemanja Vidić nije bio u ekipi Mančestera, a Zoran Tošić je ceo meč odgledao sa klupe.

Da iznenađenje bude još upečatljivije, Lids se takmiči u Prvoj diviziji, odnosno trećoj ligi Engleske!

Zbog velikog rivaliteta dva kluba i netrpeljivosti među navijačima, danas je u Mančesteru bila pojačana policijska kontrola, a prema navodima engleskih medija na "Old Trafordu" je bilo oko 10.000 navijača Lidsa.

Menadžer Mančestera Aleks Ferguson izjavio je da je razočaran eliminacijom.

"Priprema za utakmicu bila je kao i za sve do sada - dobra, ali sam šokiran lošom igrom ekipe. Mi nismo ušli dobro u meč, a Lids jeste. Postigli su taj gol i borili se kao tigrovi da sačuvaju prednost što smo, uostalom, i očekivali od svakog tima koji nam dolazi u goste u FA kupu. Razočaran sam. Igrali smo zaista loše, naročito u prvom poluvremenu", rekao je Ferguson i dodao:

"Pre utakmice pričali smo o tome da bi Bekford mogao da nam prouzrokuje probleme. Ali, nismo jednostavno uspeli da ga zaustavimo u tom momentu. Bio je ovo jedan od onih dana kada ti ništa ne polazi od ruke. Znali smo, naravno, da će nas i to zadesiti kad-tad, ali se nismo nadali tome baš danas", zaključio je menadžer Junajteda.

Od ostalih mečeva izdvajamo preokret u londonskom derbiju na "Apton Parku", gde je Arsenal uspeo da savlada domaći Vest Hem sa 1:2, kao i minimalnu pobedu Vulvsa na gostovanju Tranmeru 0:1. Jedini pogodak postigao je Džarvis i to na asistenciju srpskog reprezentativca Nenada Milijaša u 77. minutu meča.

Rezultati:
Mančester Junajted - Lids 0:1 (0:1)
Bekford 19'

Čelsi - Votford 5:0 (3:0)
Staridž 5', 68', Justes 17' (ag), Maluda 21', Lampard 64'

Šefild Junajted - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
Kresvel 45+3' - Simpson 39'

Vest Hem - Arsenal 1:2 (1:0)
Dijamanti 45+1' - Ramzi 78', Eduardo 83'

Tranmer - Vulverhempton 0:1 (0:0)
Džervis 77'

Žreb za 4. kolo FA kupa:
Totenhem - Lids
Stouk - Arsenal
Sautempton - Ipsvič
Liverpul/Reding - Barnli
Derbi/Milvol - Brentford/Donkaster
Bristol Siti/Kardif - Lester
Nots Kaunti/Forest Grin - Vigan
Skantorp - Mančester Siti
Vest Bromvič Albion - Njukasl/Plimut
Everton - Birmingem/Notingem Forest
Gilingem/Ekrington - Fulam
Bolton - Kvins Park Rendžers/Šefild Junajted
Koventri/Portsmut - Sanderlend
Preston - Čelsi
Aston Vila - Brajton
Vulverhempton/Trenmer - Kristal Palas

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online