Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.04.2012.
13:32
Novosti A

Bjegović sa svetske berze u srpski fudbal

Završio je karijeru Nikoslav Bjegović još 2003. godine u Švajcarskoj, a zatim se bacio na akcije i svetsku berzu, "zaboravljajući" na najveću ljubav - fudbal.

"Ne, naravno da nisam zaboravio, ali sam ušao u druge vode", kao iz topa će Bjegović.

"Imam akcije i u Srbiji, ali taj posao ovde ne ide glatko, bolje je ono što radim u Evropi. Ali, za sve to vreme fudbal nisam zapostavio".


I odmah nekadašnji bek i centarhalf objašnjava.

"Poodavno sam diplomirao na DIF-u, a zatim i na Višoj trenerskoj školi. A da bih mogao da bez problema i danas radim u fudbalu, dobio sam A i B licencu, i preostaje mi samo profi. Sa tri diplome valjda sam spreman da se vratim u naš fudbal, nadam se, na velika vrata", sa osmehom konstatuje Bjegović. 

Bjegović ne leti, čvrsto je na zemlji i zna šta hoće.

"Želja mi je da se potpuno posvetim trenerskom poslu, ali neću da preskačem razrede. Spreman sam da radim i sa decom, a mislim da mogu da budem koristan i kao skaut. Jer, gledam mnoge utakmice, imam dobre odnose i veze i u Evropi, a mislim da imam i dobro oko da procenim ko šta može i koliko vredi".

LIČNA KARTA
Rođen: 16. novembra 1976. u Gospiću. Pozicija: odbrana Karijera: Zemun (86-89), Partizan (89-91), Radnički K. (91-92), OFK Beograd (92-95), Palilulac (poz. 92-93), Vojvodina (95-97), Crvena zvezda (97-2000), Peking (2000), Lucern (2001-02) Reprezentacija Jugoslavije: 1

Bogato iskustvo stoji iza njega, igrao je u OFK Beogradu, Vojvodini, Crvenoj zvezdi...

"Ja ne zaboravljam ni Palilulac koji mi je bio odskočna daska. Zahvaljujuću treneru Miroslavu Helcu, koji je sjajno radio i stvorio tim za respekt. Iz Krnjače sam otišao na Karaburmu. I uživao".

OFK Beograd ima posebno mesto u Bjegovićevom srcu.

"Romantika je to bila u pravom smislu te reči. Iako mali, uzimali smo metu velikima. Pobeđivali smo i večite, Partizan na Karaburmi, Zvezdu na "Marakani" čak sa 2:0, tada je i izgubila titulu".

A onda sledi selidba u Novi Sad.

"Čukarički mi je nudio mnogo veće pare i stan, ali ja sam se odlučio za Vojvodinu. I nisam pogrešio. Imali smo dobar tim, ja sam stigao i do kapitenske trake. Ostaje žal što nismo osvojili Kup, igrali smo u Novom Sadu sa Zvezdom 0:0, u revanšu smo gubili sa 1:0, a u 90. minutu Njeguš je postigao autogol. Mi smo se radovali, ali je sudija poništio pogodak pa nismo dobili šansu da nešto uradimo u produžecima".

Trebalo je da Nikoslav ode u Belgiju, ali je skrenuo na "Marakanu".

"Dragan Džajić se ne odbija. Onog trenutka kada me je pozvao na razgovor ja sam znao da ću potpisati za crveno-bele. Da se niko ne ljuti, ali onaj ko nije osetio huk "delija" i atmosferu u derbiju sa Partizanom, kao da nije igrao fudbal. Radovao sam se osvajanju prvenstva i Kupa kada smo sa Vojinom Lazarevićem u finalu razbili Partizan sa 4:2.Jedino mi je žao što nisam došao ranije u Zvezdu, siguran sam da bih bio i standardan reprezentativac".

A dres sa državnim grbom nosio je samo jednom.

"Da, bilo je protiv Izraela, zamenio sam Vladimira Jugovića, a selektor je bio Milan Živadinović. Posle utakmice osvanulo je u novinama da sam ja jedini položio ispit, ali poziva više nije bilo".

Ima čim da se ponosi Nikoslav Bjegović i zaista bi bila šteta da se ne vrati u srpski fudbal.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online