Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 24.04.2012.
22:46
Vestionline A

LŠ: Čelsi izbacio Barsu i prošao u finale

Fudbaleri engleskog Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras u gostima odigrali nerešeno s Barselonom 2:2, i ukupnim rezultatom 3:2 izbacili španskog predstavnika.

 

Herojska partija na metu štopera Branislava Ivanovića

Golove za Barselonu postigli su Serhio Buskec u 35. i Andres Inijesta u 43, dok su strelci za Čelsi bili Ramireš u poslednjim trenucima prvog poluvremena i Fernando Tores u 90. minutu.

Engleska ekipa je od 37. minuta igrala sa igračem manje, pošto je isključen Džon Teri zbog udaranja Aleksisa Sančeza bez lopte. Malo pre toga povredio se i drugi štoper Čelsija Geri Kejhil, tako da je srpski reprezentativac Branislav Ivanović posle pola sata igre preuzeo komandovanje odbranom, koju su "krpili" vezni igrači ekipe sa "Stamford Bridža", jer je trener Di Mateo ostao bez defanzivaca na klupi. 

Barselona je ponovo pogađala i prečku i stativu, Ešli Kol je opet izbacivao loptu sa gol-linije, a Mesi nije iskoristio ni penal početkom drugog dela, pa je nedostatak sreće kao i u meču u Londonu, ali i odlična partija golmana Petra Čeha, presudila prvog finalistu najeltnijeg evropskog takmičenja u fudbalu.

Barselona je do prednosti došla, pošto je Isak Kuenka primio loptu na levoj strani, golman Čelsija Petr Čeh je istrčao na njega, a ovaj ubacio loptu po zemlji do Buskeca koji je sa pet metara neometano šutnuo u prazan gol.

Prednost Katalonaca povećao je Andreas Inijesta, pošto je Buskec oduzeo loptu
na sredini terena, dodao do Sančesa koji je prosledio do Mesija, a Argentinac je uposlio Inijestu koji je izašao sam ispred Čeha i lako ga savladao.

Čelsi je smanjio zaostatak u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je kapiten Frenk Lampard poslao odličnu loptu Ramirešu u prazan prostor između dvojice defanzivaca Barselone, a Brazilac je sa ivice šesnaesterca sjajnim i preciznim udarcem lobovao golmana Viktora Valdesa.

Konačnih 2:2 Tores je postavio pošto je sam izašao ispred golmana Barselone, obišao ga i loptu ubacio u prazan gol. Španski napadač je u igru ušao 10 minuta ranije umesto Didijea Drogbe.

Čelsi je od 37. minuta ostao sa igračem manje, kada je kapiten Džon Teri namerno i bez lopte kolenom u leđa udario Sančesa i sudija mu je pokazao direktan crveni karton.

Španci su najveću priliku da povedu sa 3:1 i olakšaju sebi put do finala imali u 49. minutu, ali je zvanično najbolji fudbaler sveta Leonel Mesi pogodio prečku iz penala, posle sumnjivog prekršaja Didijea Drogbe nad Seskom Fabregasom u šesnaestercu.

Katalonci su u 82. minutu postigli gol koji je poništen zbog ofsajda Danijela Alveša, a nekoliko trenutaka posle toga Mesi je pogodio stativu šutem sa 20-ak metara.

Fudbaler Barselone imali su posed lopte, većim delom kontrolisali utakmicu, ali su se brojčano slabiji protivnici povukli pred svoj kazneni prostor i čvrstom igrom izdržali da ne prime gol u drugom poluvremenu.

Obe ekipe rano su morale da izvrše izmene, pošto su zbog povreda igru u prvom poluvremenu morali da napuste štoper Barselone Žerar Pike i defanzivac Čelsija Geri Kejhil.

Čelsi će 19. maja na stadionu "Alinac Arena" u Minhenu po drugi put u svojoj istoriji igrati finale Lige šampiona. 

U drugom polufinalu nemački Bajern sutra će u gostima braniti prednost od 2:1 iz prvog susreta protiv španskog Reala iz Madrida.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.04.2012. 23:32
Bajern uzima ligu šampijona, ove godine. A veliki pozdrav Banetu i ekipi na uspijehu, i izbacivanju Barse.
Sreda 25.04.2012. 12:21
Ja mislim da je Barca puno bolja bila u oba duela. i Nije imala srece. Jbg to je fudbal. Valjda je lepsi gledati Barcu kako igra nego Celzi. I ako su izgubili nema sumnju da su trenutno najjaci na svetu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online