Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 27.04.2012.
11:43 >> 16:29h
Vestionline, Ag. A

Gvardiola napušta Barselonu, Tito novi trener!

Fudbalski trener Pep Gvardiola napustiće Barselonu na kraju sezone, a za novog šefa struke biće imenovan njegov dosadašnji pomoćnik Tito Viljanova, preneli su danas mediji u Španiji.

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je danas da je odlučio da na kraju sezone napusti taj klub, jer se iscrpeo u poslednje četiri godine tokom kojih je osvojio čak 13 trofeja.

"Razlog je jednostavan, četiri godine je dug period, gotovo kao večnost i čovek se iscrpi. Iskreno verujem da će sledeće trener morati da donese ekipi nešto novo, nestso što je ne mogu. U prethodnom periodu svaki dan sam bio suočen sa velikim zahtevima i pritiskom. Potrošio sam mnogo energije, moram da odmorim", rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare u Barseloni.

Barselona je u proteklih nedelju dana ispala od Čelsija iz polufinala Lige šampiona i kod kuće je izgubila od Real Madrida, čime je najverovatnije ostala i bez nacionalne titule.

"Možda sam ja pogrešio i stvorio određenu neizvesnost oko moje budućnosti u Barseloni. Izvinjavam se, nisam želeo da stvorim tu neku čudnu atmosferu", kazao je Gvardiola koji je sa Barsom osvojio dve Lige šampiona, tri titule prvaka Španije, dva svetska klupska prvenstva, Kup Kralja, tri španska i dva evropska Superkupa.

Mladi stručnjak imaće, međutim, još jednu priliku da osvoji trofej sa Barselonom, pošto će 25. maja predvoditi ekipu protiv Atletika iz Bilbao u finalu Kupa Kralja.

Barselona: Posle Pepa Tito Viljanova!

 

Fudbalski klub Barselona zvanično je objavio da će naslednik Pepa Gvardiole na klupi Katalonaca biti njegov 42-godišnji asistent Tito Vilanova.

 

Iako su mediji najvaljivali da je najozbiljniji kandidat za novog trenera Barselone Marsel Bijelsa, trener Atletika iz Bilbaoa, uprava Katalonaca se po svemu sudeći odlučila da, kao i pre četiri godine, kada je ukazala poverenje tada neiskusnom Gvardioli, klupu španskog giganta poveri mladom stručnjaku.


"Pep Gvardiole neće biti trener Barselone naredne sezone, a njegov zamenik biće Tito Vilanova. Klub se zahvaljuje Gvardioli na svemu što je pružio ovom klubu. Zahvalnost će biti večna najboljem treneru na svetu", piše u saopštenju Barselone.

POVEZANE VESTI

Petak 27.04.2012. 11:49
tako to rade majstori svog zanata.... osvojio je sve što se moglo osvojiti... sad, kad je došlo do zamora, legenda se povlači... Bravo, majstore !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online