Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 28.05.2012.
23:23
Vestionline, B92 A

Bošnjaci osudili potez Mihajlovića

Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) osudila je isključivanje Adema Ljajića iz reprezentacije zbog toga što nije pevao himnu "Bože pravde", a svoje zaprepašćenje tom odlukom izrazio je i Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović.

"Ovim diskriminacijskim činom Siniša Mihajlović potvrđuje da Bošnjak ne može da ima zasluženo mesto u reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta. Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima naterao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama BiH, Turske, Nemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pevaju njihove himne", navodi se u saopštenju BKZ.

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je "postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda".

"Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka", dodaje se u ovom saopštenju.

Fudbalski savez Srbije ranije je saopštio da je Mihajlović udaljio Ljajića, jer nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Ljajić je po dolasku u Beograd rekao da mu je žao zbog svega što se desilo, da voli Srbiju i da hoće da igra za nju, ali da "mora da poštuje sebe".


SDP: Mihajlović nas nije iznenadio, nego FSS

Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović zaprepašćen je što je Fudbalski savez Srbije podržao odluku selektora Siniše Mihajlovića da udalji sa priprema Adema Ljajića.

"Mihajlović nas nije iznenadio, jer je i ranije imao nacionalno obojene izjave, ali nas je zaprepastilo to da Fudbalski savez podržava njegove odluke", rekao je Jusufović za novopazarski radio Sto plus.

Fudbalski savez Srbije saopštio je ranije danas da je Mihajlović udaljio Ljajića jer igrač nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom, čime je prekršio Sporazum o ponašanju koji je selektor uveo u nacionalni tim.

"Adem Ljajić je jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera Srbije, koja nema mnogo čime da se pohvali u ovom sportu, a uvodjenje ovakvih normi ponašanja i ugovora koji je Mihajlović postavio kao uslov za igranje u timu neće doprineti poboljsanju sporta i fudbala", rekao je Jusufović.

On je kazao da merilo igranja u reprezentaciji treba da budu nečije fudbalske sposobnosti, a ne pevanje ili ne pevanje himne. On je ocenio da je država previše uvedena u "nacionalne tokove" i da se previše vodi računa o "nacionalnim krupnim temama".

"Mnogo je bitnije da li vi pobeđujete ili ne pobeđujete na fudbalskom terenu, a Ljajić je svakako fudbaler koji može da doprinese našoj reprezentaciji da ostvari nešto na sportskom polju", rekao je on i dodao da himna "Bože pravde" ima problem jer je pripadnici nevećinskog naroda ne doživljavaju kao svoju.

Sandžačku demokratsku partiju osnovao je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji je posle toga osnovao Socijaldeokratsku partiju Srbije na nacionalnom nivou. SDP sada funkcioniše na lokalnom nivou u gradovima u Sandžaku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 23:29
"da voli Srbiju i da hoće da igra za nju, ali da "mora da poštuje sebe". STA TO ZNACI !?? Ciji je on gradjanin - cije drzavljanstvo ima ? Za koga igra ?! Jeli mu treba platiti i za himnu svoje Drzave ?! Jel' ne zna jezik !? Kao to postuje sebe a da ne postuje Drzavu za koju igra !?
Ponedeljak 28.05.2012. 23:58
Bog I Alah su ista rijec na dva razlicita jezika.Islamska mizerija!Dobar potez Mihe,svaka cast slab je Ljajic sportista kad mu to smeta.
Utorak 29.05.2012. 00:01
Neka ode u bih reprezentaciju, pošto nemaju tekst himne može da mumla hehe!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online