Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.06.2012.
22:43
Vestionline, Beta A

Španija razbila Irsku, Tores dao dva gola

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u Gdanjsku selekciju Irske sa 4:0 u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva i tako došla na prvo mesto tabele.

Tores sa dva gola u konkurenciji za najboljeg strelca EURO 2012.

Golove su postigli Fernando Tores u 4. i 70. minutu, zatim David Silva u 49. i Sesk Fabregas u 83. minutu.

Aktuelni svetski i evropski prvak odigrao je sjajan meč u Gdanjsku i pokazao je igru kojom je osvojio obe titule. Poseban dodatak koji raduje "furiju" su golovi Fernanda Toresa, koji je prošle sezone imao jako dugačku pauzu u pogocima.

Španija je bila dominantna tokom cele utakmice i stvarala je mnogo prilika, a odnos snaga pokazuje i to što je verovatno najbolji igrač u selekciji Irske bio golman Šaj Given iako je primio četiri pogotka.

"Crvena furija" je povela kada je Tores u četvrtom minutu oduzeo loptu defanzivcu Irske Ričardu Danu, prošao kroz šesnaesterac i iskosa zakucao loptu pod prečku, što je najbrži pogodak na dosadašnjem delu EURO 2012.

Evropski prvak je i posle gola nastavio da napada, dok se Irska borila svom snagom, ali je bila vidljiva razlika u kvalitetu. Given je nekoliko puta spašavao svoj gol i od udaraca iz daljine i od prodora u šesnaesterac.

Prema prikazanom na terenu, međutim, bilo je samo pitanje trenutka kada će popustiti odbrana Irske i to se desilo početkom drugog poluvremena. Andres Inijesta je šutirao iskosa sa oko 11 metara, Given je odbio loptu, koja je došla do Silve, a on je "okrenuo" trojicu igrača i pored njih smestio loptu tik uz stativu - 2:0.

U 70. minutu, nedugo pre nego što će ga selektor Visente Del Boske zameniti, Tores je dao još jedan gol. Akciju je pokrenuo Silva, koji je proigrao klasičnog centarfora Španije, a ovaj je izbio sam pred golmana Irske i savladao ga.

Umesto Toresa u igru je ušao Fabregas, koji je posle kornera gađao i pogodio suprotan ugao Givenovog gola za konačnih 4:0.

Branilac titule Španija ima isti broj bodova koliko i Hrvatska koja je odigrala nerešeno sa Italijom 1:1, ali "crvena furija" ima bolju gol razliku. Italija je treća sa dva boda, a Irska je poslednja bez bodova.

Poslednje kolo Grupe C igra se u ponedeljak, 18. juna. Španiji je za plasman u četvrtfinale dovoljan samo bod protiv Hrvatske, dok će Italija morati da se pomuči i popravi gol razliku protiv Irske, koja sigurno napušta takmičenje posle trećeg kola.

Rezultati:

Italija - Hrvatska 1:1
Španija - Irska 4:0

Tabela:

1. Španija 2 1 1 0 5:1 4
2. Hrvatska 2 1 1 0 4:2 4
3. Italija 2 0 2 0 2:2 2
4. Irska 2 0 0 2 1:7 0

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online